Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 26.12.17

26.12.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

torek, 26. december 2017, ob 08:36, Franci Savenc, ogledov: 770

GRS v dveh akcijah
Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Ob 14.09 se je na območju Komarče, občina Bohinj, izgubil planinec. Gorski reševalci GRS Bohinj so ga našli nepoškodovanega in mu pomagali do planinske koče na Komni.

Ob 14.30 si je pri Domžalskem domu na Mali planini, občina Kamnik, pohodnica poškodovala gleženj, zato ni mogla sama sestopiti v dolino. Posredovali so gorski reševalci GRS Kamnik, ki so poškodovanko oskrbeli in z akijem prepeljali do terenskega vozila, z njim pa do glavne ceste. Tam so jo prevzeli reševalci NMP Kamnik in prepeljali v ZD Kamnik.

Ob 14.37 se je na Voglu, občina Bohinj, poškodoval smučar. Poškodovanca so oskrbeli reševalci na smučišču, nato pa ga je helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP na Brniku prepeljal v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V torek bo v vzhodnih in severovzhodnih krajih deloma jasno, drugod pretežno oblačno. V zahodni polovici države bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. V sredo bo na severovzhodu še nekaj sonca, drugod bo oblačno. Predvsem v zahodni polovici države bodo občasno padavine, po nižinah bo deževalo. Meja sneženja bo med 900 in 1300 m nadmorske višine. Pihal bo okrepljen južni do jugozahodni veter, ob morju jugo. V noči na četrtek se bo dež okrepil in zajel vso državo. V četrtek bo oblačno s padavinami, ki bodo čez dan postopno slabele, meja sneženja se bo spuščala. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker