Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 10.12.17

GRS Bohinj v dveh akcijah
Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

Ob 14.28 se je na pobočju Ablance, Planina Konjščica, naselje Srednja vas v Bohinju, občina Bohinj, pri zdrsu poškodoval planinec. Gorski reševalci GRS Bohinj so ga s pomočjo dežurne združene ekipe HeNMP GRZS Brnik in posadke s helikopterjem Slovenske vojske na kraju oskrbeli ter ga prepeljali v SB Jesenice.

Ob 15.38 si je v Žagarjevem grabnu, naselje Ukanc, občina Bohinj, smučar poškodoval koleno. Gorski reševalci GRS Bohinj so ga na kraju oskrbeli, ga z akijem transportirali v dolino ter prepeljali v ZD Bohinj.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo sprva precej jasno, čez dan se bo od zahoda postopno pooblačilo. Ob morju in na Goriškem bo popoldne pričelo deževati, do osrednje Slovenije pa snežiti. Na severovzhodu bo večinoma suho. Krepil se bo jugozahodnik. Predvidoma bo najtopleje proti večeru. Zvečer in v noči na ponedeljek bo sneg povsod po nižinah prešel v dež, meja sneženja se bo še zviševala.
V ponedeljek bo večinoma oblačno. V severovzhodnih krajih bo večinoma suho, drugod bodo padavine, ki bodo popoldne slabele in marsikje prehodno ponehale. Meja sneženja bo večinoma nad okoli 1800 metrov nad morjem.
V torek bo oblačno s padavinami, ki jih bo manj na vzhodu Slovenije. Meja sneženja bo visoko. Veter bo popoldne nekoliko oslabel.
V sredo bodo padavine čez dan ponehale. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo ob koncu padavin lahko ponekod spustila do nižin.

10.12.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije