Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 12.11.17

GRS v štirih akcijah
Predviden razvoj vreme

Ob 12.26 sta se pri sestopu iz Golice, občina Jesenice, na zahtevnem terenu zaplezala planinca. Reševalci GRS Jesenice so ju nepoškodovana našli in varno pospremili v dolino.

Ob 14.55 se je na pobočju Krna v občini Kobarid zaradi nenadne megle izgubil planinec. Reševalci GRS Tolmin so ga s pomočjo helikopterja Slovenske vojske našli. Nepoškodovanega planinca so prepeljali v dolino.

Ob 16.34 si je pri Krnskem jezeru v občini Kobarid pohodnik poškodoval gleženj. Reševalci GRS Bovec so ga našli, z nosili prenesli v dolino, nato pa so ga prijatelji prepeljali do zdravstvene službe.

Ob 14.08 se je pri delu v gozdu od Svetega Tomaža proti hribu Udeček v občini Škofja Loka na strmem težko prehodnem terenu huje poškodovala oseba. Reševalci GRS Škofja Loka so osebo oskrbeli in jo prenesli do reševalnega vozila NMP Škofja Loka. Reševalci so osebo prepeljali v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo sprva zmerno do pretežno oblačno, čez dan se bo oblačnost zgostila. Popoldne bo predvsem na zahodu Slovenije začelo rahlo deževati. Ponoči se bodo padavine okrepile in zajele vso Slovenijo, ob morju lahko tudi zagrmi. Do jutra se bo meja sneženja marsikje v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Zapihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem močna burja.
V ponedeljek bo oblačno. Padavine bodo čez dan od severovzhoda oslabele, večinoma ponehale pa šele v noči na torek. Hladneje bo.
V torek bo ponekod na Kočevskem, Dolenjskem in v Beli krajini predvsem dopoldne občasno še rahlo snežilo ali deževalo. Drugod bo suho in hladno. Predvsem v vzhodnih krajih bo še pihal okrepljen severni veter, ki bo popoldne slabel, na Primorskem pa zmerna do močna burja.
V sredo bo suho, na Primorskem bo še pihala zmerna do močna burja.

Opozorilo: V ponedeljek zgodaj zjutraj bo začel pihati okrepljen severni veter, na Primorskem močna burja. Sunki severnega vetra bodo pod Karavankami in Kamniškimi Alpami krajevno lahko dosegli hitrost okoli 100 km/h, sunki burje pa od 100 do okoli 140 km/h.
Več na: http://www.arso.gov.si/vreme/opozorila/ 

12.11.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije