Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na Kredarici

pet dni ujeta v snegu: državljana Nemčije in Alžirije

KRANJSKA GORA – V zadnjih dneh je pogled na slovensko visokogorje idiličen, pravzaprav zelo zimski. Sneg je ponekod pošteno zapadel, celo več kot meter ga je na določenih območjih. Vreme zato v teh dneh ni ravno naklonjeno planincem in hribolazcem, kar sta na lastni koži na naših tleh izkusila tuja državljana, moški in ženska.

Domnevna državljana Nemčije in Alžirije sta se namreč v nedeljo odpravila na Kredarico, kjer pa ju je presenetilo močno sneženje. Na Kredarici sta obtičala vse do danes, saj reševalci zaradi snega in dežja ter neugodnih vremenskih razmer niso mogli do njiju, prav tako pa je bilo prenevarno, da bi se sama podala v dolino.

Družbo so jima delali vremenoslovci na Kredarici, ki so planinca, kot nam je zaupal Joža Martinjak iz GRS Mojstrana, ki je sodeloval pri njunem reševanju, »pockrljali«. »Snega na Kredarici je več kot meter, zato je bilo nevarno tudi zaradi plazov,« nam je povedal Martinjak in dodal, da planinca nista bila poškodovana. V šali je dodal: »Od nedelje do petka sta imela krajše počitnice v visokogorju.«

10.11.2017 13:50

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije