Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Po tragediji

Slovenske novice - Drago Perko: ... v Julijcih čudežno okreval = Ožbej Poročnik z Mute

Ožbej Poročnik z Mute po hudi poškodbi v hribih, za njim je kar 15 operacij, vnovič igra namizni tenis.

Eni temu pravijo samopreživetveni nagon, drugi volja do življenja, tretji pa bi dogajanje okoli 27-letnega Ožbeja Poročnika opisali kot čudež. Kar koli že je, najbolj pomembno je to, da je danes Ožbej zdrav in poln življenja. Čeprav je minilo le dobro leto od hude nesreče, po kateri je bil kar petnajstkrat operiran.

Z glavo navzdol

Zgodilo se je 20. avgusta lani. Pod 2532 metrov visoko Rjavino, ki se dviga med alpskima dolinama Kotom in Krmo, se je v severni steni, v plezalni smeri, pripetila huda gorniška nesreča navezi alpinista Nejca Štumbergerja in pripravnika za alpinista Ožbeja Poročnika, oba sta bila člana alpinističnega odseka (AO) pri Akademskem planinskem društvu Kozjak Maribor. Prvi član naveze je umrl na kraju nesreče, Ožbej je čudežno preživel.

»Odneslo naju je sto metrov nižje. Saj nihče ne ve točno. Okoliščin nesreče se ne spomnim. Imela pa sva ogromno smolo. Padla sva. Moj nahrbtnik je končal 500 metrov nižje, prav tako čelada. Našla sta naju dva, ki sta plezala za nama. Nihče ne ve, kako dolgo sva visela na vrvi, ki me je rešila. Vem le to, da sem lep čas visel z glavo navzdol, kar ni bilo dobro. Moj soplezalec žal ni preživel. Mene pa so takoj zatem pripeljali v jeseniško bolnišnico,« začne pogovor za Nedeljske novice Ožbej.

CELOTEN ČLANEK JE OBJAVLJEN V NEDELJSKIH NOVICAH, KI VAS CEL TEDEN ČAKAJO PRI VAŠEM PRODAJALCU ČASOPISOV. ...

22.10.2017 13:45
Po tragediji v Julijcih čudežno okreval


Seznam Ožbejevih poškodb. Foto: osebni arhiv

 
Leva roka je bila močno poškodovana.
Foto: osebni arhiv

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije