Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 21.10.17

Pogorel je Kocbekov dom na Korošici
Predviden razvoj vreme

Ob 18.36 je zagorel Kocbekov dom na Korošici, občina Luče. Posredovali so gasilci PGD Kamniška Bistrica, Kamnik in Luče ter gorski reševalci GRS Celje in Kamnik. Večino reševalcev in opreme je na kraj dogodka pripeljal helikopter policije. V požaru so se poškodovali trije planinci, ki so bivali v domu. Slednje je policijski helikopter prepeljal na zdravljenje v UKC Ljubljana. Planinsko kočo je ogenj v celoti uničil.

Ob 16.59 je v naselju Zgornja Vižinga, občina Radlje ob Dravi, pri sprehajanju po gozdni učni poti padla deklica po pobočju v globino okoli 20 metrov. Posredovali so gasilci PGD Radlje ob Dravi, ki so poškodovano deklico z vrvno tehniko rešili in nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev ZRCK Ravne na Koroškem, ki so jo na kraju oskrbeli in prepeljali v Zdravstveni dom Radlje ob Dravi.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo na zahodu zmerno do pretežno oblačno, ponekod lahko rosi. Drugod bo dokaj sončno, predvsem v Prekmurju bo še možna jutranja megla. Pihal bo jugozahodni veter.
V nedeljo se bo povsod pooblačilo, pogoste padavine bodo čez dan od zahoda zajele vso državo. Vmes bodo tudi nevihte. Sredi dneva bo zapihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem sprva jugo, pozno popoldne pa povečini zmerna burja. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo proti večeru spustila do nadmorske višine okoli 1200 m. Do ponedeljka zjutraj bodo padavine povečini ponehale.
V ponedeljek čez dan se bo na zahodu počasi jasnilo, na vzhodu pa bo še precej oblačno. Ponekod bo še pihal severni veter, burja pa bo ponehala.
V torek kaže na zmerno oblačno in ponekod še vetrovno vreme.

21.10.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije