Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

27. ex tempore

SVIŠČAKI ► Sredi oktobra je bilo na Sviščakih že 27. srečanje mladih likovnikov - ex tempore “Snežnik 2017”.

Tokratnega srečanja se je udeležilo 25 likovno nadarjenih učencev iz osmih osnovnih šol iz občin Pivka, Postojna in Ilirska Bistrica. Likovno delo ob spremljavi šolskih likovnih mentorjev vedno poteka na Širšem območju Snežnika.
Potem, ko so na zadnjem ex temporu mladi slikarji ustvarjali na Mašunu, so se letos odpravili na delo v osrčje snežniških gozdov, na Sviščake. Neokrnjena narava snežniških gozdov je v čudovitem jesenskem vremenu dala navdih za likovna dela petindvajsetim učencem. Udeleženci so prišli s svojimi mentorji iz osmih osnovnih šol in sicer z obeh osnovnih šol iz Ilirske Bistrice, Pivke, Podgrada, Jelšan, Kuteževega, Pregarij in iz Postojne. Osnovni namen srečanja je druženje mladih likovnikov in ustvarjanje v naravnem okolju. Slikarska tehnika in motiv sta prepuščena učencem oziroma njihovim mentorjem. Tehnike, ki so jih učenci uporabili, so bile zelo različne, od svinčnika, oglja, voščenke pa vse do tempere.
Srečanje ni bilo tekmovalnega značaja, zato so udeleženci prejeli le spominska priznanja. Ob zaključku srečanja so bila vsa nastala dela na ogled na priložnostni razstavi v planinskem domu na Sviščakih, od koder se bodo stvaritve mladih umetnikov selile po sodelujočih šolah. Organizatorja ex tempora Snežnik sta bila Območna izpostava Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Ilirska Bistrica in bistriško Planinsko društvo Snežnik. IŠ

 

  18.10.2017
27. ex tempore tokrat na Sviščakih

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije