Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 01.10.17

GRS v treh akcijah
Predviden razvoj vreme

Ob 8.01 je na markirani planinski poti v Gozdu proti Tolstemu vrhu, občina Tržič, planinca obšla nenadna slabost. Gorski reševalci GRS Tržič so planincu nudili prvo pomoč in ga pripravili za helikopterski prevoz. Posadka s helikopterjem SV v spremstvu dežurne ekipe GRS ga je prepeljala v UKC Ljubljana.

Ob 17.28 sta na poti z Vogla, občina Bohinj, planinca zašla in obtičala na neprehodnem terenu. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Bohinj ter posadka s helikopterjem SV v spremstvu dežurne ekipe GRS. Oba planinca so gorski reševalci s pomočjo vitla dvignili v helikopter in nepoškodovana prepeljali v dolino.

Okoli 14.14 se je na planini Vodični vrh, občina Bohinj, jadralni padalec poškodoval pri zasilnem pristanku. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Bohinj ter posadka s helikopterjem SV v spremstvu z dežurno ekipo GRS. Poškodovancu so na kraju dogodka nudili prvo medicinsko pomoč, ga imobilizirali in dvignili v helikopter, s katerim je bil prepeljan v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo večinoma sončno, le v zahodnih in severnih krajih bo občasno pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V ponedeljek bo precej jasno in sprva ponekod po nižinah megleno. Popoldne se bo na zahodu oblačnost povečala. V torek bo oblačno, občasno bo deževalo, pogosteje popoldne in zvečer. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. V sredo bo suho vreme z jutranjo in dopoldansko meglo po nižinah.

01.10.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije