Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Prva

jesenska seja Upravnega odbora PZS, sicer pa 17., je bila 21. septembra na Igu

Člani so obravnavali poročilo o stanju članstva v letu 2017 ter izhodišča za članarino 2018, posvetil se je tekočim aktivnostim, finančnemu poslovanju, mednarodnemu sodelovanju, planinstvu za invalide in drugim temam.

Prisotnih je bilo 18 od 23 članov upravnega odbora, kar je 78-odstotna udeležba. Uvodoma je bil potrjen zapisnik 16. seje UO PZS, opravljen pregled sklepov v izvajanju in predstavljene aktivnosti PZS od pretekle seje.

Upravni odbor je obravnaval poročilo o stanju članstva v letu 2017 in osnutek sprememb članarine 2018. 20. septembra letos je bilo v Navezo vpisanih 55.235 članov, kar je več od skupnega članstva v letu 2016, kar nakazuje delno povečanje članstva v PZS. Predstavljena so bila tudi izhodišča za članarino 2018, ki pa ne prinašajo večjih sprememb. UO je bil seznanjen z informacijo o finančnem poslovanju PZS od januarja do julija 2017 in podana je bila ugotovitev, da je finančno poslovanje stabilno in skladno s sprejetimi finančnimi načrti.

Predstavljeno je bilo mednarodno sodelovanje PZS na področju Združenja planinskih organizacij alpskega loka (CAA) in Mednarodnega združenja planinskih organizacij (UIAA). Aktivnosti delovne skupine Planinstvo za invalide, ki izvaja projekt za Ministrstvo za zdravje, je predstavil član skupine in UO PZS Jurček Nowakk. Skupina je že pripravila priročnik, dnevnik in osnutek za učbenik in Planinec, konec septembra bo pilotno usposabljanje, delovanje skupine bo predstavljeno na jesenskih posvetih za vodstva društev. Podane so bile tudi informacije o novem Zakonu o športu. Člani UO so podali predloge, katere vsebine še prestaviti na jesenskih posvetih, ki bodo 24. in 26. oktobra ter 7. in 9. novembra.

Naslednja seja UO PZS bo 16. novembra 2017.

Manca Čujež  

22.09.2017
Prva jesenska seja UO PZS na Igu

 

 

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije