Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 28.08.17

28.08.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

ponedeljek, 28. avgust 2017, ob 14:16, Franci Savenc, ogledov: 915

GRS v štirih akcijah
Predviden razvoj vreme

Ob 19.15 je s Cjajnika v občini Tržič med nevihto sestopalo sedem tujih planincev. Reševalci GRS Tržič so jih našli in nepoškodovane pospremili v dolino.

Ob 14.22 je na pobočju planine Mangart v občini Bovec tuja planinka naletela na mrtvega planinca. Aktivirani so bili pripadniki GRS Bovec z helikoptersko dežurno ekipo na Brniku za reševanje v gorah. Ponesrečenega planinca je helikopter policije odpeljal na letališče Bovec, kjer ga je prevzela pogrebna služba.

Ob 11.49 je na Soriški planini, občina Železniki, na kolesarki progi padel kolesar in se poškodoval. Gorski reševalci GRS Škofja Loka so poškodovanega kolesarja oskrbeli do prihoda reševalcev NMP Škofja Loka.

Ob 15.43 je na območju Mrzlega vrha v občini Tolmin na drevesu zasilno pristal jadralni padalec. Nepoškodovanega padalca so z drevesa rešili reševalci GRS Tolmin in ga pospremili v dolino.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek dopoldne se bo pooblačilo. Od severa se bodo začele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte, ki se bodo popoldne postopno razširile nad večji del Slovenije in zvečer postopno ponehale. Pihal bo veter vzhodnih smeri, zvečer na Primorskem večinoma šibka burja.
V torek bo sončno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki bo proti večeru ponehala.
V sredo in četrtek bo precej jasno in spet bolj vroče.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker