Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tuja planinka na Bovškem našla

vecer.com, Kronika: … mrtvega 71-letnega avstrijskega državljana.

Truplo moškega je bilo najdeno na jugozahodni strani gore Mangart.
Policisti PU Nova Gorica so bili v nedeljo okoli 14. ure obveščeni, da je na jugozahodni strani Mangarta (gre za 2.679 metrov visoko goro v Julijskih Alpah) tuja planinka našla poškodovano moško truplo. Posredovali so člani dežurne ekipe za helikoptersko reševanje v gorah z Brnika in pripadniki GRS Bovec.
Ugotovljeno je bilo, da sta 51-letna planinka in njen 45-letni partner, oba državljana Avstrije, na vstop v plezalno smer, ki poteka po mangartskem jugozahodnem razu, pristopila po neoznačeni poti in pod sedlom oziroma pred vstopom v plezalno smer na melišču omenjenega raza, na višini približno 2.060 metrov nadmorske višine, našla poškodovano truplo moškega.
Ponesrečenega planinca so s policijskim helikopterjem prepeljali s kraja nesreče na letališče v Bovec, kjer ga je prevzela pristojna pogrebna služba. Zdravnica ZD Tolmin na truplu ni našla znakov nasilja, odredila je sanitarno obdukcija, ki jo bodo opravili na pristojnem Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. V identifikacijskem postopku je bilo ugotovljeno, da je telesnim poškodbam podlegel 71-letni moški, državljan Avstrije. (Gr. G.; spletno uredništvo)

Vecer.si 28.08.2017
Tuja planinka na Bovškem našla mrtvega 71-letnega avstrijskega državljana

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije