Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

V avstrijskih gorah umrlo

imagevecer.com, Kronika:5 ljudi, dve žrtvi tudi v Italiji

V avstrijskih gorah se je davi zgodila huda nesreča, v kateri je umrlo pet ljudi, en človek pa je huje poškodovan. Vzrok nesreče na 2813 metrov visoki gori Mannlkarscharte blizu letovišča Zell am See še ni znan, reševalci pa domnevajo, da se je naveza alpinistov strgala in so padli v globino.
V reševalni akciji je po besedah vodje reševalcev Rdečega križa Antona Voithoferja sodelovalo pet helikopterjev. Poškodovanega planinca, ki je v kritičnem stanju, so prepeljali v bolnišnico v Schwarzachu. Zdravnik je povedal, da je njegovo stanje stabilno.
Za zdaj ni znano, katere narodnosti so žrtve.
Gre za najhujšo nesrečo v avstrijskih gorah letos. Vsako leto sicer v Avstriji v gorah umre več deset ljudi.

V Italiji dve žrtvi
imageNa gori Presanella na severu Italije se je danes dopoldne ponesrečila skupina planincev. Dva sta umrla, sedem jih je poškodovanih, potem ko se je strgala njihova naveza in so padli v globino.
Na kraj nesreče so reševalci prispeli z več helikopterji.
Po poročanju agencije Ansa so planinci iz italijanskega mesta Brescia, okoliščine nesreče pa še niso znane. (sta, spletno uredništvo)

Fotografija: Gora Presanella na severu Italije (Profimedia)


Večer, Kronika, 28.08.2017:  Končali iskanje osmih pogrešanih po plazu v Švici

Reševalci so po treh dneh včeraj končali iskanje osmih pohodnikov v švicarskih Alpah, ki jih pogrešajo od srede, ko je plaz zasul tamkajšnjo vas Bondo. Tiskovna predstavnica policije Sandra Scianguetta je pojasnila, da so se za konec iskanja odločili, ker so izčrpali vse možnosti. Reševalci so ocenili, da je štiri Nemce, dva Švicarja in dva Avstrijca v sredo odnesel plaz. Pristojne oblasti so pred tem z območja evakuirale približno sto ljudi. Več kot sto reševalcev s helikopterji in psi je iskalo pogrešane pohodnike, vendar niso našli nobenih sledi v dolini Bondasca, ki je napolnjena z do 30 metrov visokim kupom kamenja in blata, V petek se je nato na območju sprožil še en plaz, zaradi katerega so bili prisiljeni ustaviti iskanje. (čk)

Vecer.si 27.08.2017
V avstrijskih gorah umrlo 5 ljudi, dve žrtvi tudi v Italiji

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije