Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 27.08.17

27.08.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

nedelja, 27. avgust 2017, ob 10:56, Uredništvo G-L, ogledov: 1023

GRS v šestih akcijah
Predviden razvoj vreme

Ob 9.30 je pri vzponu na Ledine v občini Jezersko planinki na nogo padla skala. Gorski reševalci GRS Jezersko in dežurna ekipa GRS na Brniku so s posadko policijskega helikopterja LPE poškodovanko prepeljali v SB Jesenice.

Ob 13.32 si je pod kočo na Vojah v koritih Mostnice v Bohinju pohodnica poškodovala nogo. Reševalci GRS Bohinj so poškodovano prenesli do vozila in jo prepeljali v ZD Bohinj.

Ob 13.34 je pri sestopu z Male Mojstrovke v občini Kranjska Gora padla planinka in si poškodovala roko. Poškodovano planinko je dežurna ekipa GRS na Brniku oskrbela in s pomočjo helikopterja policije prepeljala v SB Jesenice.

Ob 13.50 je planinec izven označene poti iz Krme proti Triglavu, gorske reševalce zaprosil za pomoč pri sestopu. Poletel je helikopter LPE z dežurno ekipo GRS na Brniku, ki je planinca poiskala in ga rešila iz stene ter prepeljala v dolino.

Ob 12.12 sta v bližini slapa Brinta, občina Tolmin, planinca zdrsnila v globel. Reševalci GRS Tolmin so planinca z uporabo vrvne tehnike spravila iz globeli in ju pospremili v dolino.

Ob 12.47 je v bližini Krna, občina Tolmin, padalec pristal na drevesu. Reševalci GRS Tolmin so sneli padalo z drevesa in padalca pospremili v dolino.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo sončno. Kakšna nevihta bo zvečer možna predvsem v Prekmurju in na Štajerskem, ko bo prehodno zapihal severovzhodni veter, ponoči pa na Primorskem šibka burja.
V ponedeljek se bo pooblačilo. Od severa se bodo začele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte, ki se bodo postopno razširile nad večji del Slovenije in ponehale v noči na torek. Zapihal bo veter vzhodnih smeri. Vročina bo popustila.
V torek bo večinoma sončno, zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja.
V sredo bo precej jasno in nekoliko topleje.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker