Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kaj dogaja

AO Rašica: Arteson in Huanchaco - Peru za konec 

01.08.2017 AO Rašica - Žiga Rozman: Arteson in Huanchaco

Kot je že omenil Janez sva z Benotom stala na vrhu Artesonrahuja. Plezala sva po estetski 700m JV flanki, ki je v večini sezon normalka, letos pa flanko na vrhu zapira 50m previsna opast, tako da se je gneča nabrala na S strani hriba. Z Benjaminom sva lahko uživala 5 dnevno romantiko v samoti obkrožena z smaragdnimi jezeri doline Paron.
Ker je vsako ekstravaganco potrebno plačati, nama je v začetku vzpona zagodel veter, nato pa sva morala odplezati opast po levi, kar je ponudilo nekaj strme plezarije po snežnih toboganih med ogromnimi gobami. Za posladek je sledil sestop po smeri, ki se je zavlekel pozno v noč.

Sedaj srfamo na obalah pacifika. Benota je že prvi dan ugriznil morski pes (slikca!), Jakoba pa drugi dan želva. Le kdo bo tretji dan ugriznil koga?


01.08.2017 AO Rašica - Janez: Peru za konec

Žiga pa Beno O sta že pred dnevi po normalki prišla na Artesonraju. Za njuno zgodbo bo treba počakat, ker se že ponujata krokodilom in piranjam. Upamo da jima ne bo ob vrnitvi manjkal kak prst ali kaj drugega.
Midva z Goriškom pa sva splezala neko smer v steni Pisca. O oceni je težko govorit, če ti celo smer škripa! Same stene je ene 300 ali pa malo več, detajl je bil dostop čez kar razjeban ledenik.
Večina se vrača v noči iz četrtka na petek in bomo žal zamudili ferajn.
Fotke bo pa dal Gorišek.


27.07.2017 - Primož Brifah: Huascaran Sur 6768 m

Najvisjo in zares mogocno goro v Peruju smo predvcerajsnjim osvojili Miha, Jakob, Saso in jaz. Iz doline (Musho, 3000 m) smo dostopili do prvega tabora na 4700 m, kjer je koca, da pa se tudi postaviti sotor. Pristop je potekal s poplezavanjem cez zanimive gladke plosce (I-II). Naslednji dan smo prespali na kampu 1, 5400 m, ki pa se ze nahaja na ledeniku. Bilo je precej vetrovno, tako smo s tezavo postavili sotore. Naslednji dan smo sli proti kampu 2, 5900 m. Prehod na kamp 2 vodi po s stevilnimi seraki obdani poti. Iz kampa 2 smo krenili na vrh v noci na naslednji dan, ob 1.00, na vrhu smo stali ca. sedem ur kasneje s premaganimi ca. 900 visinci. Vrh je zelo prostran in nudi izjemne razglede. Jakob je z vrha odsmucal, ostali zal ne. Razmere so bile dobre, sneg je bil v strminah trsi, ponekod tudi leden, na ravninah mehkejsi. Zanimiva in psihofizicno kar naporna tura.

 01.08.2017
Kaj dogaja


G-L: odhod | objave1 | VTG 2017 | VTG

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27635

Informacije

Informacije