Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 02.08.17

GRS v štirih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 7.08 so se na območju Planine Krstenica, občina Bohinj, izgubili planinci. Reševalci GRS Bohinj so planince našli, jih oskrbeli z vodo in pospremili do planine Krstenica.

Ob 10.53 je med Viševnikom in Srenjskim prevalom, občina Bohinj, zdrsnil planinec. Reševalci GRS Bohinj in gorski reševalci dežurne ekipe GRS Brnik so na kraju nesreče ugotovili, da je planinec med zdrsom utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju umrl. S helikopterjem Slovenske policije so ga prepeljali na Rudno polje, kjer ga je prevzela pogrebna služba.

Ob 16.36 je na vzletišču jadralnih padalcev Lijak, občina Nova Gorica, strmoglavil jadralni padalec ter se huje poškodoval. Posredovali so reševalci GRS Tolmin, enota za hitre intervencije občine Nova Gorica ter helikopterska dežurna ekipa za reševanje v gorah. Poškodovanega padalca je helikopter Slovenske policije prepeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 18.39 se je na območju slapa Peričnik, občina Kranjska Gora, izgubila starejša pohodnica. Reševalci GRS Mojstrana so pogrešano izsledili v neposredni bližina slapu ter jo nepoškodovano pospremili do izhodiščne točke v dolini Vrat.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo pretežno jasno. Proti večeru lahko v severni in severovzhodni Sloveniji nastane kakšna vročinska nevihta. Popoldne bo ponekod zapihal severovzhodnik, v noči na četrtek na Primorskem prehodno šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 33 do okoli 38 stopinj C.
V četrtek bo pretežno jasno. V hribovitem svetu proti večeru ni izključena kakšna nevihta.
V petek in soboto bo sončno in zelo vroče. V hribovitem svetu bodo popoldne in zvečer nastale vročinske nevihte, ki bodo verjetnejše v soboto.

02.08.2017

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije