Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Preplah v Bohinju

Slovenske novice: ... reševalci zjutraj v iskanje pohodnikov
15:40: Gore vzele novo žrtev Po kolesarja na Krvavec  Večer

Pohodniki so se izgubili na poti iz doline Voje proti planini Krstenica na območju bohinjske Stare Fužine.

STARA FUŽINA – Danes ob 7.08 je uprava za zaščito in reševanje poročala o prijavi izgubljenih pohodnikov na območju Bohinja.

Kot nam je povedal predsednik GRS Bohinj Janez Rozman, so jih poklicali na pomoč, ker so se na njihovem območju izgubili planinci. »Malo jih je zanesla orientacija,« je povedal predsednik. »Sprožili smo akcijo in jih hitro našli. Vsi so zdaj na varnem.«

Pohodniki so se izgubili na poti iz doline Voje proti planini Krstenica na območju bohinjske Stare Fužine.


Slovenske novice, 01.08.2017 15:33 Gore vzele novo žrtev,
                             planinec je po zdrsu umrl

Na Rudnem polju je pokojnika prevzela pogrebna služba.

BOHINJ – Ob 10.53 je med Viševnikom in Srenjskim prevalom (občina Bohinj) zdrsnil planinec, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Gorski reševalci GRS Bohinj in gorski reševalci dežurne ekipe GRS Brnik so ugotovili, da je planinec med zdrsom utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl.

Pokojnika so s policijskim helikopterjem prepeljali na Rudno polje, kjer ga je prevzela pogrebna služba.

Tiskovni predstavnik gorenjske policijske uprave Bojan Kos je smrt planica potrdil in dodal, da je šlo za nesrečo. Nesrečnik je med hojo s poti padel po strmem skalnatem pobočju in na kraju umrl.


Slovenske novice, 01.08.2017 10:32 Po kolesarja na Krvavec helikopter

Hudo se je poškodoval.

KRANJ – Tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos poroča o hudi nesreči kolesarja na Krvavcu. Včeraj popoldne je padel in se huje poškodoval. Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah ga je s kraja nesreče prepeljala v ljubljanski klinični center.

Gorenjski policisti so sicer v zadnjih 24 urah obravnavali sedem prometnih nesreč, med njimi tri z udeležbo ranljivejših udeležencev. Te so se zgodile na Jesenicah, na Posavcu in v Kranjski Gori.

Na Jesenicah so policisti obravnavali prijavo o trčenju na parkirnem prostoru med voznikom osebnega avtomobila in starejšo peško, na Posavcu je kolesar med vožnjo po klancu navzdol padel zaradi neprilagojene hitrosti vožnje kolesa, v Kranjski Gori pa so policisti obravnavali trčenje med mopedistom, ki je povzročitelj nesreče, in voznikom osebnega avtomobila.


Večer, 02.08.2017: V Julijskih Alpah umrl planinec

Kronika, Na kratko: Z gorenjskega konca je včeraj prišla še ena vest o tragičnem padcu planinca. V gorah na območju Viševnika v Julijskih Alpah je med hojo s poti padel po strmem skalnatem pobočju in se tako hudo poškodoval, da je bil takoj mrtev. Umrlega so s kraja nesreče odpeljali s policijskim helikopterjem. (čk)
 

01.08.2017 10:45
Preplah v Bohinju: reševalci zjutraj v iskanje pohodnikov


Delo, 01.08.2017 18:35:
Na Viševniku umrl planinec 

Na območju Viševnika v Julijskih Alpah je planinec med hojo s poti padel po strmem pobočju in na kraju umrl.

Med Viševnikom in Srenjskim prevalom na območju občine Bohinj je danes dopoldan zdrsnil planinec in padel po strmem skalnatem pobočju. Pri tem je bil tako hudo poškodovan, da je na kraju umrl.

Do nesreče je prišlo nekaj pred 11. uro. Bohinjski gorski reševalci in reševalci dežurne helikopterske ekipe z Brnika so ugotovili, da je planinec zaradi poškodb, nastalih med zdrsom na kraju umrl. Pokojnika so nato s helikopterjem prepeljali do Rudnega polja.

Smrt planinca je obravnaval policist gorske enote v ekipi za helikoptersko reševanje. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, ima dogodek znake gorske nesreče. Ob tem policija ponovno opozarja, da je pri gibanju v gorah in na zahtevnejših terenih potrebna velika previdnost.

Bohinjski gorski reševalci so danes posredovali tudi na območju planine Krstenica, kjer so se izgubili planinci. Gorski reševalci so planince našli, jih oskrbeli z vodo in pospremili do planine.


 

Vecer.si 02.08.2017

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije