Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na Kaninu

Delo: ... umrl planinec, ki ga je zadela skala  Večer

Potem ko je planinca zadela skala, je padel čez steno in po 50 metrih negibno obležal na kamnitem melišču.

Bovec – Na območju Kanina v občini Bovec se je okoli 14. ure smrtno ponesrečil slovenski planinec. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je planinca zadela skala, nakar je padel čez steno in po 50 metrih negibno obležal na kamnitem melišču. Posredovala sta gorska reševalna služba Bovec in policijski helikopter z dežurno ekipo za reševanje v gorah, ki je pokojnega prepeljal v dolino.


vecer.com, Kronika, 30.07.2017: Na Kaninu umrli planinec je bil ustrezno opremljen

Iz Policijske uprave Nova Gorica so danes sporočili podrobnosti sobotne tragične nesreče na Kaninu, v kateri je umrl 34-letni planinec iz Ljubljane, ki je zaradi padajoče skale padel čez previs. Na poti z Malega na Veliki Kanin je hodil kot zadnji v skupini treh pohodnikov, ki so vsi bili pravilno opremljeni za pohodništvo v gorah.
Trojica planincev je v soboto okoli 14. ure hodila po neoznačeni poti z Malega Kanina proti Velikemu Kaninu. V kraju Črni Vogel se je zadnji v koloni, 34-letni planinec, oprijel za oprimek v skali, ta pa se je odkrušila in padla nanj. Zaradi tega je izgubil ravnotežje in padel prek previsa okoli 50 metrov v globino ter obležal na melišču. Eden od planincev je o nesreči takoj obvestil center za obveščanje. Na kraj nesreče je prispela dežurna ekipa za helikoptersko reševanje v gorah, ki je na kraju ugotovila, da je ponesrečeni zaradi poškodb umrl. Prepeljali so ga v dolino. (STA)
 

  29.07.2017 18:54
Na Kaninu umrl planinec, ki ga je zadela skala

 

 

Vecer.si 30.07.2017
Na Kaninu umrli planinec je bil ustrezno opremljen

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije