Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

19. pohod Idrija – Triglav

Primorske novice: 35 pohodnikov se je za dan državnosti že devetnajstič odpravilo peš iz Idrije na Triglav. 

IDRIJA ► 35 pohodnikov se je za dan državnosti že devetnajstič odpravilo peš iz Idrije na Triglav. Tradicionalno so se zbrali 23. junija na starem placu v Idriji ob 4. uri zjutraj. Pot so začeli po dolini Idrijce do Piska na prvi postanek, v klanec do domačije Krkoč, čez Bevkov vrh na Kladje, kjer jih je s primemo opremljenimi vozili pričakala mobilno-okrepčevalno-animacijska ekipa Barakar-Mu- nh-Pačipar-Primšk, Pot jih je vodila po italijanskem kolovozu do Novakov in čez Davčo do turistične kmetije Pr' Vrhove.
Po kosilu so nadaljevali turo po Davči pod Poreznom in Hočami do okrepčevalnice na Petrovem Brdu, kjer so jih tudi tokrat postregla mobilna ekipa. Sledil je strm vzpon čez Vrh Bače in spust do Bohinja, kjer so v hostlu ob jezeru prenočili. Naslednji dan so skočili preko Srednje vasi na Uskovnico. Pri planinski koči jih je pričakala spremljevalna ekipa. Z vso potrebno opremo so se odpravili na streho Slovenije.

Preko Vodnikove koče so dosegli Kredarico dovolj zgodaj, zato se je večina odpravila po popolnoma kopni poti na vrh Triglava. Napovedana bliskajoča se nedelja jih je v dolino nagnala že ob 6. uri zjutraj. Resno vzeto vremensko svarilo je izkušene pripeljalo na Pokljuko le z nekaj kapljami dežja. Tri novince pa je neurje ujelo pred planino Konjščica, kjer so morali počakati, da je šlo najhuje mimo.

Na Pokljuki jih je že čakala ekipa z dobrotami. Za piko na i jih je obiskala še bivša oskrbnica Hleviš; Nataša, ki je postregla s še toplo, dišečo “ocvirkovco". Potem pa na avtobus in nazaj v Idrijo. MH

  18.07.2017

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27633

Informacije

Informacije