Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Poletni tabor

Dolomiti so s svojo fantastično obliko nekdanjih koralnih grebenov enkratno prizorišče za vse vrste gorniških pustolovščin. Slovijo ...

... po svojih strmih stenah, divji podobi, zahtevnih dostopih, obenem pa tudi po številnih prehodih čez visoke prelaze, ki so v rabi že iz pradavnine.

V zimskem času so Dolomiti enkratno prizorišče za ljubitelje vseh vrst smučanja, poleti pa privlačijo obiskovalce zeleni travniki, macesnovi gozdovi, veliko pohodniških poti, med njimi so tudi zahtevne ferate, ter seveda strme stene skalnih vrhov, ki se dvigajo nad prelepo pokrajino. Vrsta gorskih skupin, simpatična mesta in vasice, številna jezera, prelazi, ki povezujejo globoke doline – vse to bomo doživeli v Dolomitih.

Vsako leto sredi avgusta organiziramo dva štiridnevna poletna tabora, na katerih bomo izkusili delček Dolomitov, se naužili prelepih razgledov ter doživeli kakšno pravo dolomitsko pustolovščino. In seveda spet pridobili nekaj novih izkušenj, saj bomo tabora izkoristili za utrjevanje znanja, pridobljenega na naših tečajih feratanja. Tabora priporočamo osebam, ki že imajo nekaj izkušenj z gibanjem v fearatah in seveda primerno kondicijo. Ture bomo izvedli v okolici Cortine d'Ampezzo. Naj omenimo nekaj možnosti: dvodnevna krožna tura okoli Treh Cin in vzpon na Monte Paterno (2744 m) ter Torre di Toblin (2617 m), odpravili se bomo na raziskovanje muzejev na prostem v okolici Cinque Torri, različne ture v Cadinih di Misurina, se povzpeli na tritisočake - enega izmed vrhov skupine Tofana, Monte Cristallo, Piz Boe ter na najvišji vrh Dolomitov Marmolado - Punta Penia (3343 m), naredili ture pod Sorapiss do najlepšega jezera ..., skratka možnosti je ogromno, prilagodili pa se bomo razmeram in seveda vremenu.

Bivali bomo v kampu v Cortini d'Ampezzo, kamor nas pripelje pot po Dravski dolini čez Avstrijo in mimo Dobiaca v Italiji. Prihod v Dolomite v poznih večernih urah. Prevoz v lastni režiji oziroma skupni dogovor med udeleženci.

Tabor se izvede ob prijavi najmanj šest oseb. Možnost izvedbe tečaja po dogovoru tudi za organizirane skupine.

Več informacij o tečaju, podroben opis tur, seznam potrebne opreme in ostale podrobnosti dobite ob prijavi na tečaj.

Termini: Prvi (od 11. do 15. 8.) | Drugi  (od 16. do 20. 8.) 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije