Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nasveti za poletno taborjenje

Kibubazin: Taborjenje je ena od najbolj priljubljenih oblik preživljanja počitnic. 

Predstavljamo vam nekaj namigov, s pomočjo katerih bo vaše letošnje taborjenje to, kar ste želeli, in še več.

Izbira kraja taborjenja

Natančno raziščite različne možnosti za taborjenje, saj boste le tako našli tistega, ki bo resnično ustrezal vašim potrebam in pričakovanjem. Kampi so različni, vsak ima svoje zahteve, ki se jih morajo držati njihovi gostje. Nekateri so prijazni družinam, drugi preprosto urejeni, dovoljujejo taborni ogenj ali ne, v nekatere lahko pripeljete svoje hišne ljubljenčke …

Preverite svojo opremo

Če že nekaj časa niste taborili, pred odhodom na počitnice preverite, ali sta vaš šotor in ostala oprema za taborjenje še vedno taka, kot morata biti. Šotor očistite s čistilom, npr. Nikwax Tent & Gear SolarWash, ki v veliki meri zaščiti šotor pred škodljivimi UV-žarki. Zatem ga obdelajte še z Nikwax Tent & Gear SolarProof, da bo primerno impregniran, kar vam bo zagotovilo, da boste ostali suhi v njem, če bo deževalo.

Naredite seznam in načrt

Doma ne pozabite ničesar pomembnega – spomnite se in vzemite s seboj dodatne kline za šotor za primer močnega vetra, ne pozabite na prvo pomoč in zaščitno sredstvo proti mrčesu. Naredite seznam potrebne opreme in si delajte kljukice, ko boste stvari zlagali v avto. Na ta način ne boste pozabili ničesar pomembnega, npr. spalne vreče!

Oprema za kuhanje

Investicija v zložljiv žar je odlična ideja, ki vam prihrani prostor v avtu, saj ga lahko zložite v prtljažnik, vseeno pa lahko na njem pripravljate hrano za 4 do 5 ljudi. Lahka posoda za kampiranje in plastični krožniki ter skodelice so trajni in preprosti za čiščenje.

Varčujte pri pranju

Če ste na potovanju več dni, priporočamo uporabo notranje rjuhe za spalno vrečo, ki jo bo ohranila čisto. Če pa se bo vaša spalna vreča zares umazala, potem bo Nikwax Down Wash Direct rešil ta problem!

Uporabljajte hladilno torbo

Že doma zamrznite ustekleničeno vodo in jo dajte v hladilno torbo skupaj s hrano – to vam bo hladilo živila, kasneje pa boste imeli na voljo hladno pitno vodo.

Organizacija v šotoru

Viseč predalčnik je odličen za šotor, saj vanj lahko spravite vse tiste majhne stvari, ki jih ne želite založiti – vžigalice, prva pomoč, pripomočki za kuhanje.

Osvetlitev tabornega prostora

Okoli šotora lahko namestite nekaj solarnih LED-svetilk. Videti so super, so okolju prijazne, ponoči pa boste z lahkoto našli svoj šotor.

Zaščita pred insekti

Če želite uživati ob tabornem ognju, zvijte nekaj žajbljevih listov v snop in jih vrzite v ogenj – tako boste na naraven način odgnali mrčes.

Uživajte v pripravi hrane

Če ste ljubitelj kuhanja in želite zares okusno hrano z žara, shranite začimbe in zelišča v majhne plastične posodice za shranjevanje in jih odnesite s seboj na taborjenje – to ne zavzame dosti prostora, omogoča pa vam kulinarično razvajanje.

Pazite na otroke

Da boste imeli otroke ves čas na očeh, tudi ko se začne temniti, jim dajte na roke svetleče zapestnice. Oni bodo ob tem uživali, vi pa boste ves čas vedeli, kje so.

Naj otroci dobro spijo

Če otroci ne marajo spati v temi, pobarvajte notranjost steklenega kozarca z baRvo, ki se sveti v temi – podnevi naj bo kozarec na prostem, ponoči pa bo v šotoru oddajal medlo svetlobo.

Skrbite za red

V šotor namestite nekaj košev za smeti, tako da boste lahko odnesli vse svoje odpadke in ohranjali čisto okolje. Lahko pa jih uporabljate tudi za shranjevanje mokre obutve in oblačil in tako ne umažete svojega šotora ali avtomobila.

Zabavne aktivnosti za otroke

S seboj vzemite nekaj balonov, ki jih boste napolnili z vodo, da se bodo otroci lahko šli stare dobre bitke z vodnimi baloni. Otroci naj postanejo nabiralci, naj iščejo hrošče, perje, listje … Otroci radi raziskujejo, to jih lahko zaposli za kar nekaj časa.

In na koncu – uživajte v dogodivščinah v naravi in v izkušnjah, ki jih boste s tem dobili! Taborjenje je lahko eno najlepših doživetij ne glede na to, ali je sončno ali dežuje.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije