Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Jama Lokvarka

Obiskovalcu je na ogled dovoljeno do 900 metrov v notranjost, kamor nas je vodička popeljala po treh velikih dvoranah, Netopirjevo, Plesno, Rdečo in četrto Deviško dvorano, katero še vedno raziskujejo domači jamarji ...Janez Pikon: Podzemlje kraške jame v slikovitem podeželju ob vasi Lokve, ponudi prelep vpogled v hladno brezno s temno globino.

Jama Lokvarka

Obiščemo drugo največjo jamo po prostornini in najbolj globoko na Hrvaškem v pokrajini Gorski kotar, kjer nas prijetna gorska pokrajina in planinska klima z naravnimi lepotami očarajo na vsakem koraku. Ogledamo si veliko Jamo Lokvarko ob najbližjem mestu Delnice in Lokvarskem jezeru, ki s svojo lepoto ob gozdu Golubinjak pripomore k prepoznavnosti številnih naravnih znamenitosti, kot so velika jelka, katere starost ocenjujejo do 2500 let, Paklena vrata ... in razgledi z bolj oddaljenih gorskih vrhov Risnjak, Bitoraj in Snežnik.

Obiskovalcu je na ogled dovoljeno do 900 metrov v notranjost, kamor nas je vodička popeljala po treh velikih dvoranah, Netopirjevo, Plesno, Rdečo in četrto Deviško dvorano, katero še vedno raziskujejo domači jamarji ...Obiščemo drugo največjo jamo po prostornini in najbolj globoko na Hrvaškem v pokrajini Gorski kotar ...Podzemlje kraške jame v slikovitem podeželju ob vasi Lokve, ponudi prelep vpogled v hladno brezno s temno globino ...Središče vasi Lokve ali Golubinjaka v pokrajini Gorski kotar, odkoder nas vodička vodi ob glavni cesti do vhoda z votlino jame Lokvarka ...Podzemlje kraške jame v slikovitem podeželju ob vasi Lokve, ponudi prelep vpogled v hladno brezno s temno globino ...

Središče vasi Lokve ali Golubinjaka v pokrajini Gorski kotar, odkoder nas vodička vodi ob glavni cesti do vhoda z votlino jame Lokvarka (Lipe), ki je zaščitena v kategoriji naravnih spomenikov. Jama Lokvarka je bila odkrita v letu 1911 in raziskana v dolžini 1179 metrov.

Središče vasi Lokve ali Golubinjaka v pokrajini Gorski kotar, odkoder nas vodička vodi ob glavni cesti do vhoda z votlino jame Lokvarka ...Središče vasi Lokve ali Golubinjaka v pokrajini Gorski kotar, odkoder nas vodička vodi ob glavni cesti do vhoda z votlino jame Lokvarka ...Obiščemo drugo največjo jamo po prostornini in najbolj globoko na Hrvaškem v pokrajini Gorski kotar ...Podzemlje kraške jame v slikovitem podeželju ob vasi Lokve, ponudi prelep vpogled v hladno brezno s temno globino ...Središče vasi Lokve ali Golubinjaka v pokrajini Gorski kotar, odkoder nas vodička vodi ob glavni cesti do vhoda z votlino jame Lokvarka ...Obiskovalcu je na ogled dovoljeno do 900 metrov v notranjost, kamor nas je vodička popeljala po treh velikih dvoranah, Netopirjevo, Plesno, Rdečo in četrto Deviško dvorano, katero še vedno raziskujejo domači jamarji ...Obiskovalcu je na ogled dovoljeno do 900 metrov v notranjost, kamor nas je vodička popeljala po treh velikih dvoranah, Netopirjevo, Plesno, Rdečo in četrto Deviško dvorano, katero še vedno raziskujejo domači jamarji ...

Obiskovalcu je na ogled dovoljeno do 900 metrov v notranjost, kamor nas je vodička popeljala po treh velikih dvoranah, Netopirjevo, Plesno, Rdečo in četrto Deviško dvorano, katero še vedno raziskujejo domači jamarji.

Več kot uro se zadržimo v velikih dvoranah, temnega in hladnega podzemlja pri kraju Lokve v Gorskem kotarju, kjer je ob jamskih okrasih in temperaturi, ki se giblje od 6,5 do 8 ˚C. Višinska razlika med vhodno in zadnjo turistom dostopno točko globoko pod površjem je dokaj globoka, ki znaša 140 metrov v notranjost jame, ter najglobje raziskano do 277 metrov, katere starost speleologi ocenjujejo od dvajset do petindvajset tisoč let.

Janez Pikon

Moja gorska pot skozi čas ...Moj arhiv: Janez Pikon

Video: Jama Lokvarka

Jama LokvarkaObiščemo drugo največjo jamo po prostornini in najbolj globoko na Hrvaškem v pokrajini Gorski kotar ... Deviška dvoranaObiščemo drugo največjo jamo po prostornini in najbolj globoko na Hrvaškem v  pokrajini Gorski kotar ...

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije