Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kostanjeviška jama

V letu 1937 so narasle vode odtrgale skale in odprle sedanji vhod v jamo, takrat pa se je začelo tudi njeno raziskovanje ... kapniški prsti velikana Lojzeta v Kostanjeviški jami ...Janez Pikon: Kraška jama in znamenito kapniško brezno leži južno v smeri mesta Brežice in Kostanjevice na Krki ter ob vznožju Gorjancev na Dolenjskem.

Kostanjeviška jama

Člani Društva upokojencev Bohinjska Bistrica obiščemo v ponedeljek, 22. maja 2017 Dolenjsko, najprej novomeško tovarno zdravil Krka, strokovni vodič nas vodi in nam predstavi poslovanje velikega podjetja. Kasneje se sprehodimo še do starega mestnega jedra, tu nam predstavijo zanimivosti iz preteklosti, ki skozi stoletja bogatijo mesto. Po krajšem odmoru se zapeljemo v smeri proti Brežicam do Kostanjevice na Krki, kjer obiščemo še znamenito kapniško brezno Kostanjeviška jama, tudi Jama pod izvirom potoka Studene ali Studena jama.

Po krajšem odmoru se zapeljemo v smeri proti Brežicam do Kostanjevice na Krki ... Dolenjska v smeri Kostanjevice na Krki ...Obiščemo Dolenjsko, najprej novomeško tovarno zdravil Krka, strokovni vodič nas vodi in nam predstavi poslovanje velikega podjetja ... Dolenjska v smeri Kostanjevice na Krki ...V letu 1937 so narasle vode odtrgale skale in odprle sedanji vhod v jamo, takrat pa se je začelo tudi njeno raziskovanje ... vhod v Kostanjeviško jamo ...Povedo nam, da so v letu 1971 v jami že povezali električno razsvetljavo in uredili tristo metrov poti za turistični ogled najbolj posebnih predelov jame ... Kostanjeviška jama ...Obiščemo Dolenjsko, najprej novomeško tovarno zdravil Krka, strokovni vodič nas vodi in nam predstavi poslovanje velikega podjetja ... Dolenjska v smeri Kostanjevice na Krki ...Povedo nam, da so v letu 1971 v jami že povezali električno razsvetljavo in uredili tristo metrov poti za turistični ogled najbolj posebnih predelov jame ... Kostanjeviška jama ...Kraška jama leži južno in v bližini Kostanjevice na Krki ob vznožju prostranih Gorjancev, na Dolenjskem ... ob potoku Studena pred vhodom v Kostanjeviško jamo ...

Potujemo ob vznožju prostranih Gorjancev na Dolenjskem, ki jo označuje razgiban kraški teren s krednimi apnenci, ki jih brusijo deževnica s podzemnimi vodnimi tokovi. Tektonski premiki so ustvarili bogato jamo z značilnimi kapniškimi oblikami v temnih dvoranah. Pred letom 1969 so jo imenovali Jama nad izvirom Studene ali Studena jama. V letu 1937 so narasle vode odtrgale skale in odprle sedanji vhod v jamo, takrat pa se je začelo tudi njeno raziskovanje.

Tektonski premiki so ustvarili bogato jamo z značilnimi kapniškimi oblikami v temnih dvoranah ... Kostanjeviška jama ...Potujemo ob vznožju prostranih Gorjancev na Dolenjskem, ki jo označuje razgiban kraški teren ... potok Studena ob vhodu v Kostanjeviško jamo ...Poti do jame so urejene in primerne mlajšim in starejšim obiskovalcem z vodenim in strokovnim ogledom jame ... Kostanjeviška jama ...Po krajšem odmoru se zapeljemo v smeri proti Brežicam do Kostanjevice na Krki ... Dolenjska v smeri Kostanjevice na Krki ...Povedo nam, da so v letu 1971 v jami že povezali električno razsvetljavo in uredili tristo metrov poti za turistični ogled najbolj posebnih predelov jame ... Kostanjeviška jama ...Potujemo ob vznožju prostranih Gorjancev na Dolenjskem, ki jo označuje razgiban kraški teren ... reka Krka ob Kostanjevici na Krki ...Potujemo ob vznožju prostranih Gorjancev na Dolenjskem, ki jo označuje razgiban kraški teren ... potok Studena ob vhodu v Kostanjeviško jamo ...

Povedo nam, da so v letu 1971 v jami že povezali električno razsvetljavo in uredili tristo metrov poti za turistični ogled najbolj posebnih predelov jame, ki meri do dva kilometra v globino in še vedno potekajo raziskave celotnega jamskega območja s konstantno temperaturo 12 stopinj Celzija. Poti do jame so urejene in primerne mlajšim in starejšim obiskovalcem z vodenim in strokovnim ogledom jame.

Janez Pikon

Moja gorska pot skozi čas ...Moj arhiv: Janez Pikon

Video: Kostanjeviška jama

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27657

Informacije

Informacije