Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vozila za popotovanje in spanje

Kibubazin - Ambrož Terčič: S temperaturami že precej bližje poletju kot zimi postaja vedno mikavnejša možnost spanje v avtomobilu.

Tule je nekaj možnosti, kako to izvesti, vse pa je odvisno od tega, za kaj potrebujemo vozilo.

Karavani

Za dva, ki želita sem in tja prespati v avtu, je dovolj že karavan s podrtimi sedeži. Na to damo samonapihljivo blazino, spalno vrečo in vzglavnik, pa je za spanje poskrbljeno. 

Enoprostorci

Za malo več udobja poskrbijo enoprostorci (npr. renault kangoo, citroen berlingo), v katerih imamo lahko v prtljažniku boks z izvlečno kuhinjo, zgornji del pa raztegnemo v posteljo. Na njej lahko tudi sedimo, kar pride prav pri oblačenju v notranjosti vozila. Tako kot karavani imajo tudi enoprostorci precej ugodno porabo bencina.

Predelani kombiji

Manjši kombiji (npr. volkswagen transporter, ford transit, citroen jumpy) so še vedno primerni za vsak dan, parkiramo jih lahko skoraj kjer koli v mestu, hkrati pa so že pravi avtodomi za dve osebi ali celo za manjše družine. V njih lahko imamo garderobno omaro, kuhinjo, posteljo, z manjšimi preureditvami pa si hitro lahko postavimo pravo majhno jedilnico oziroma dnevno sobo za druženje.

Večji dostavni kombiji pa so že resni avtodomi - sicer malenkost krajši in ožji od tovarniško izdelanih in s tem primernejši za vožnjo po ožjih cestah.  V notranjosti najdemo kuhinjo in jedilnico, ločeno od postelje in garderobe, pa tudi majhno kopalnico. Vendar take kombije težko uporabljamo vsak dan.

Tovarniški avtodomi

Če nam je več do urejenih kampov in udobja, kjer se namestimo za teden dni, razmislimo o tovarniško izdelanih avtodomih. Imajo vse, kar želimo, so pa dragi in jih je zaradi velikosti težje voziti. Tudi univerzalno uporabni niso: da bi s takim avtodomom sredi tedna skočili do bližnjega Hoferja po jajca in kruh, ni ravno praktično.

06.04.2017
Ambrož Terčič | "Kibubazin"


Foto: Miha Avguštin

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije