Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Plezanje

Primorski dnevnik: ... se je tragično končalo - Švicar, ki so ga v soboto našli mrtvega

... v Solkanu, je padel z mostu.

Truplo 49-letnega švicarskega državljana, ki ga je občan v soboto okoli poldneva našel pod železniškim mostom ob strugi Soče v Solkanu, je bilo poškodovano po glavi in po drugih delih telesa. Policija sumljivih okoliščin zaenkrat ni odkrila, moški je najverjetneje padel med plezanjem po sredini obokov mostu.

Da je šlo za plezalca oz. alpinista, je težko trditi, saj policija podatkov o tem, ali je moški plezal privezan ali ne, ne daje. Je pa bil v bližini kraja nesreče najden nahrbtnik s pohodniško in ne s plezalno opremo, ki je najverjetneje pripadala pokojniku. Prav tako je še prezgodaj za trditev, kdaj se je nesreča pripetila. Truplo moškega je bilo sicer odkrito v soboto okoli poldneva, lahko pa da se je nesreča pripetila tudi že predhodnega dne. Njegovo identiteto so včeraj potrdili švicarski varnostni organi.

Policija po dosedanjih indicih sklepa, da je moški najverjetneje plezal skozi t.i. vrata na sredini obokov mostu, po katerih vodi kovinska lestev, vse do vrha, po notranjem oboku. »Zatem pa je zelo verjetno padel z zadnjega najmanjšega oboka,« je pojasnil Dean Božnik z novogoriške policijske uprave.

Več v tiskani izdaji Primorskega dnevnika

27.02.2017 17:20

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije