Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

RO: Karpati

ponedeljek, 27. februar 2017, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 516

Turni klub Gora/Razmere: Snežne in vremenske razmere na izletih so spremenljivka, zato opis minulih ni aktualen, stalnica pa so hribi,

... ki so dizajnirani tako, da nudijo številne doline, ki jih omejujejo grebeni, vršaci, vesine, prehodna sedla in vse druge potrebščine, za zanimive smučarske ture.
V dobrih razmerah se obisk torej izplača.

Aneks: Romunija je ime najbrž dobila po Romih, ki jih ima pet miljonov, kar pa ni edino zlo. Ima 6000 medvedov in 4000 volkov, precej volkodlakov in številne vampirje (eni so potomci g. Drakule, drugi pa Čaušeskuja), ima pa še nekaj romunov, ki pa so čist fejst fantje.
Ima pa tudi Karpate in zaradi teh smo prevalili ok. 2300 km v obe smeri. Imeli smo tri meglene dni, dva sončna in enega za silo.
Imeli smo policaja, ki je ’’ukradel’’ denarnico, imeli smo zdravnika reševalca, ki ga je dvakrat odnesel plaz, imeli smo začasno duhovno odsotnega alpinista, ki je po okrepčilnem spancu popolnoma okreval in imeli smo Jurčka, ki je imel sina. In sin je zakuhal splošno mednarodno žurko, da smo drugi dan dobivali vabila soudeleženih GVjev v razne exotične zimske destinacije, in da so dame sramežljivo povešale poglede.
Imeli smo tudi družbo domačega policaja, ki nas je popeljal v sanjsko dolino, polno deviškega pršiča. Gostovali smo v dveh popolnoma različnih kočah. V obeh smo se odlično počutili saj je bil poudarek na toploti in polnem trebuhu, kot se za Balkan spodobi. Za vegetarjanstvo, na srečo, še niso slišali. imeli smo ... do daske smo zkoristili vse možno.
LpS

Oznake: smuTurno
eXTReMe Tracker