Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zagorelo je

Danes dopoldan (30.) okoli desete ure dopoldan je zagorelo na spodnji postaji nihalke na Veliko planino, poroča portal kamnik.info. Plamen je zajel prostore in ostrešje bistroja Pod žičnico, ki se nahaja neposredno ob spodnji postaji nihalke. Postaja nihalke ni bila ogrožena, je pa zgorel sistem prodaje kart, zato nihalka nekaj dni ne bo obratovala. Obiskovalce Velike planine, ki so že na planini, bodo z nihalko prepeljali v dolino. Uprava za zaščito in reševanje poroča, da gre za dimniški požar. Po prvih podatkih poškodovanih v požaru ni.
Ogenj naj bi, tako poroča kamnik.info, zajel celotno ostrešje nedavno obnovljenega lokala, gasilcem pa je uspelo preprečiti, da bi se ogenj razširil na sosednje objekte in predvsem na plinohram. Kot so za omenjeni portal dejali gostje lokala, je požar izbruhnil nenadoma. Najprej se je zaslišal pok, nato pa se je izpod ostrešja širil dim.
Kamniški župan Marjan Šarec pa je preko facebooka dejal: "Najpomembneje je, da ni bilo človeških žrtev, materialno škodo bomo že sanirali."
Zagorelo je ostrešje gostilne in njen inventar, so zapisali v podjetju Velika planina. Kot so navedli, bodo obiskovalce Velike planine z nihalko prepeljali v dolino, saj nihalka in strojnica nista bili poškodovani. Prav tako bodo do vzpostavitve novega sistema prodaje kart na planino peljali potnike, ki bodo nujno morali tja. Nov sistem prodaje kart bodo skušali vzpostaviti čim prej, so še zagotovili. (spletno uredništvo, sta)

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije