Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pobožično-prednovoletni Osp

AO Ajdovščina: Letošnji Medo je bil od konca poletja, ko je tam itak preveč vroče za plezanje, na pol želja, na pol pa vseeno tudi načrt ...

... iz čistega maščevanja in ugotavljanja stanja lastnega telesa in duha, in ker Boštjan najavi, da bi skočil do Ospa preden gre danes v Arco, jaz pa do božiča ne morem, se potem to plezanje lahko izcimi le včeraj, s tem, da mi Boštjana prevzame Barbi, gospod načelnik pa ji za povrh predlaga Medotu sosednjega Netopirja.
Matic in Magdalena sta tudi za ta bolj resen podvig, kot ga predstavlja Medo, ampak ima Matic tokrat namesto čelade s sabo samo svojo bujno frizuro, pa s soplezalko raje konsenzualno presedla nazaj na moj manj ambiciozen cilj, z Danijelom se pa itak trdno drživa prvotnega načrta.

Glede na situacijo ostane fotoaparat v avtu, vstopno trojko bolj ali manj posoliram, Boštjan potem vstopi v Netopirja in Barbi zatem pridno gor za njim, Matic prvi naskoči Medota, Magdalena za njim, prvi najin včerajšnji resnejši raztežaj najprej potegne Danijel, potem zamenjava in jaz odplezam v vodstvu preostala dva raztežaja – deloma še v prijetni brezvetrni senčki, pozneje pa v ne prehudi decembrski sončni pripeki – in na vrhu sva kmalu za predhodno navezo. Sendvič, sončenje, krajše čakanje na Boštjana in Barbi ter abzajl, kjer lahko nepričakovano pomahamo napredujočima Tilnu in Veroniki ter nižje še požrtvovalno rešujemo Matica, ki zaradi prekratke vrvi za spust nekaj časa presedi na skali sredi stene, nakar uspešno razplete vrvno zmešnjavo in konča spust po našem štriku, zaključimo pa božično utrujeni seveda na pijači v Ospu.

Plezali:
Boštjan Mikuž in Barbi V. Močivnik: Netopir (6b+: 3, 6b+, 6b+, 6b+, 6b+, 110 m); 
Matic Štrancar in Magdalena Fabčič / Marijan Močivnik in Danijel Lozar: Medo (5c: 3, 5b, 5c, 5c, 110 m)

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije