Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski svet - 24.11.16

Primorski dnevnik: Debela peč / Izlet v neznano / »Drugače mladi«

Debela peč

Tržaški planinci načrtujejo za nedeljo, 4. decembra, izlet v Julijce. Povzpeli se bodo na 2014 metrov visoko Debelo peč, ki se z ene strani strmo dviga nad dolino Krme, na drugi pa se zložno spušča proti prostranim Pokljuškim gozdovom.

Na goro se bodo povzpeli s pokljuške strani in turo začeli pri Rupah. Označena pot jih bo vodila najprej do Blejske koče na Lipanci in naprej na vrh, od koder se odpira čudovit razgled na najvišje vrhove Julijskih Alp, Karavank, ob lepem vremenu pa tudi na Kamniško Savinske Alpe. Čas hoje je predvidoma 5 ur. Nujna je zimska oprema, tudi dereze.
Za informacije in prijavo je na razpolago telefonska številka 345 242 03 25, odgovarja Mauro.

Izlet v neznano

Izleti s prikritim ciljem so vedno mikavni. Čeprav ob vstopu v avtobus ne vemo, v katero smer nas bo peljal, zagotovo vemo, da bo izlet prijeten, ne
zahteven, istočasno nam bo nudil priložnost za spoznavanje planinsko in kulturno zanimivih krajev, ki jih ne uvrščamo med najobičajnejše planinske cilje. Izlet je tudi prilika za prijetno prijateljsko druženje in veselo razpoloženje.

Letošnji, tradicionalen »Izlet v neznano« v organizaciji Slovenskega planinskega društva Trst, bo v nedeljo, 11. decembra. Avtobus bo odpeljal s trga Oberdan ob 8. uri, oziroma ob 8.20 iz Bazovice, pri Kalu.
Vpisovanje do vključno sobote, 3. decembra. Za prijavo pokličite na telefonski številki 040413025 (Marinka) ali 040220155 (Livio).

»Drugače mladi«

Skupina starejših članov Slovenskega planinskega društva Trst, ki so se poimenovali »drugače mladi«, se bo sestala v četrtek, 1. decembra, ob 10. uri v društveni postojanki v Boljuncu, hišna št. 44, in načrtovala dejavnosti primerne za zimsko obdobje. Če bo vreme ugodno in bo preostalo še dovolj časa, se bo podala tudi na krajši sprehod.

V soboto, 3. decembra, pa se bodo skupno s prijatelji iz Prestranka in Rakeka podali na ogled gradeške lagune, točneje naravnega parka »Isola della Cona«. Park je v tem zimskem času še posebno zanimiv, saj lahko v tem obdobju opazujemo poleg ptic, ki domujejo v omenjenem okolju, tudi številne ptice na preletu. Sprehod je primeren za vse, predvidene so približno tri ure lagodne hoje. Pohodniki se bodo zbrali ob 9.00 pred Bowlingom v Sesljanu in z osebnimi avtomobili nadaljevali pot do lagune. Za informacije pokličite na tel. št. 040775312, odgovarja Paolo Raseni.

24.11.2016

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije