Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Peter Podgornik

DRPK: bo imel v sredo, 7. decembra, v Plezalnem centru Ljubljana, predavanje z dobrodelno noto v pomoč DeKo-tu Foto: Cerro Torre

Peter Podgornik je predstavnik izjemne generacije slovenskih alpinistov, ki je v zadnjih dveh desetletjih minulega stoletja iskala nove izzive v stenah večine svetovnih gorstev.

Tokratno predavanje ima zlasti dobrodelni namen, v pomoč rehabilitirajočemu se DeKotu in njegovi mladi družini.
Dejan Koren – DeKo, se je hudo ponesrečil v gorah januarja 2016 in še vedno potrebuje aktivno bolniško oskrbo. Njegovo zdravljenje in povratek v domače okolje bo še dolgotrajno in polno naporov, ki jih poleg Dejana občuti tudi njegova mlada družina. Denarna sredstva, ki bodo zbrana v okviru predavanja Peter namenja kot skromen prispevek za Dejanovo zdravljenje.
Predavanje z naslovom »40 let med stenami in vrhovi« je kombinacija slike in besede, s katero bo predstavljena plezalna pot, ki jo je Peter doživel v štiridesetih letih. Zajema plezalne začetke v krajših stenah na južnem robu trnovske planote, nadaljuje po nekaterih naših in evropskih stenah, potuje preko himalajskih in andskih sten, čez neraziskane stene in vrhove Grenlandije, preko najvišjega vrha Afrike, po stenah severnoameriškega in kanadskega skalnega gorovja in se umirja v domačih stenah. Celotno obdobje gorniške aktivnosti je povezano tudi z reševanjem v gorah, raznimi nezgodami, z izdelavo vodniške literature, predavanji in nazadnje z urejanjem lastnega digitalnega plezalnega vodnika po primorskih stenah.

Lepo vabljeni k poslušanju in izkazu dobrodelnosti

...11.2016 


Cerro Torre: jutro na Cerro Adeli
Posnel Peter Podgornik, potem ko je opravil nočni solo zimski prvenstveni vzpon na to goro (leta 1991)

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije