Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dežurna helikopterska posadka

vecer.com, splet, Gorenjsko: … Slovenske vojske septembra 48-krat na pomoč

Dežurna helikopterska posadka Slovenske vojske (SV), ki je na vojaškem delu letališča Jožeta Pučnika na Brniku vsak dan v 15-minutni pripravljenosti, je septembra poletela na pomoč 48-krat, od tega je 34-krat poletela na pomoč v gore in 14-krat poskrbela za medbolnišnične prevoze, so danes sporočili z ministrstva za obrambo.
Dežurne posadke 151. helikopterske eskadrilje SV so v prvih devetih mesecih letos v reševalnih akcijah posredovale 312-krat, od tega so 169-krat posredovale pri reševanju v gorah, 143-krat poskrbele za nujno medicinsko pomoč, sodelovale pri iskanju pogrešanih oseb in se vključile v gašenje požara. Pri tem so prepeljale 345 poškodovanih ali obolelih, naletele 480 ur in nad pogorišče odvrgle okoli 950.000 litrov vode.
V enakem obdobju lani je helikopter SV v reševalnih akcijah posredoval 178-krat, od tega je 114-krat posredoval pri reševanju v gorah, 64-krat pa poskrbel za helikoptersko nujno medicinsko pomoč. Pri tem je prepeljal 199 poškodovanih ali obolelih in naletel 211 ur.
Poleg reševanja v gorah in težko dostopnih predelih dežurna posadka izvaja tudi nujne helikopterske prevoze v okviru helikopterske nujne medicinske pomoči, saj je prav hitrost pri reševanju največkrat ključna za ohranitev najpomembnejšega - človeškega življenja, so še dodali na ministrstvu. (sta; spletno uredništvo)

Vecer.si 03.10.2016

Dežurna helikopterska posadka Slovenske vojske septembra 48-krat na pomoč

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije