Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tri dni s pastirjem

YouTube (21.09.2016) - Vaude: Gorsko kolesarjenje je (lahko) odlično orodje za spoštljivo raziskovanaje našega sveta, tudi gorskega.

Natural MTB: Le Temps de Montagnes

21.09.2016

Mountain biking is a great tool to humbly and respectfully explore our world and its mountains. Patrice is a philosopher, poet and writer. During 4 month each year, he is leading his herd to mountain pastures. He believes mountains aren’t just a way to earn his living but a key element to his self-fulfillment. Sitting here, is meditation for him. Every day, he listens and learns from it. I wanted to see by myself the life of a shepherd and grasp his love for mountains and his flock. That movie isn’t just about riding through mountains with a bike. The 3 days I spent with that shepherd were a homecoming of sorts, a blend of delightful feeling and emotions.

27.09.2016

Rodolphe pravi, da je gorsko kolesarjenje odlično orodje za odkrivanje našega sveta. Ponižno in s spoštovanjem, doda. Tokrat se je potikal po francoskih gorah in srečal Patrica - pastirja, filozofa, pesnika in pisatelja. Patrice vsako leto preživi 4 mesece s čredo ovac na pašnikih visoko v gorah. Verjame namreč, da mu gore ne dajo le zaslužka, temveč so ključni element osebnega zadovoljstva. Je delo, je sprostitev in je meditacija. Vsak dan posluša in se uči.

Rodolphovo kolesarjenje pa ni bilo le to. Trije dnevi, ki jih je preživel s pastirjem, so prerasli v mešanico čustev in čudovitih občutkov.

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije