Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 29.09.16

29.09.2016

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

četrtek, 29. september 2016, ob 09:25, Franci Savenc, ogledov: 1148

GRS v treh akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 15.27 se je na planinski poti iz Luč na kočo na Loki v občini Luče poškodovala tuja državljanka. Posredovali so gorski reševalci GRS Celje, ki so poškodovano oskrbeli in odpeljali s terenskim vozilom v dolino. Svojci so poškodovano sami odpeljali k zdravniku.

Ob 13.20 je pod Vodnikovim domom, občina Bohinj, omagal angleški planinec. Reševalci GRS Bohinj so zaprosili za pomoč helikopter Slovenske vojske, ki je z ekipo za reševanje v gorah poletel do onemoglega planinca in ga prepeljal v SB Jesenice.

Ob 14.57 so na poti iz koče v Krnici, občina Kranjska Gora, našli po glavi potolčenega angleškega pohodnika. Reševalci GRS Kranjska Gora so z terenskim vozilom odšli po poškodovanca in ga prepeljali v ZD Kranjska Gora, od koder je bil napoten v SB Jesenice.

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo sončno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo, le v hribovitih zahodnih krajih se bodo začeli nabirati oblaki. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter.
V petek bo v hribovitih krajih zahodne Slovenije ter občasno ponekod v osrednjih krajih zmerno do pretežno oblačno in predvsem na Bovškem bo padla tudi kakšna dežna kaplja. Drugod bo delno jasno. Pihal bo jugozahodnik. Ponekod v zatišnih legah bo jutro še megleno.
V soboto bo na zahodu pretežno oblačno, predvsem v Posočju ter na območju Snežnika bo občasno rahlo deževalo. Drugod po Sloveniji bo sončno. Še bo pihal jugozahodnik. V noči na nedeljo se bo povsod pooblačilo, občasno bo deževalo tudi ponekod drugod po Sloveniji.
V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bo deževalo, ob morju bo lahko tudi kakšna nevihta. Nekoliko hladneje bo.

Oznake: GRS
eXTReMe Tracker