Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 28.09.16

Predviden razvoj vremena

Ob 9.07 je na poti iz Škrbine proti vrhu Triglava, občina Bohinj, obnemogel planinec. Reševalci GRS Bohinj in Rateče so s pomočjo helikopterja SV obnemoglo osebo na kraju oskrbeli in jo prepeljali v nadaljnjo oskrbo v SB Jesenice.

Ob 14.15 je na poti na Babji zob v bližini naselja Kupljenik, občina Bled, planinec doživel srčni zastoj. Gorski reševalci GRS Radovljica in Rateče so ga do prihoda zdravnice oživljali. Umrlega planinca so s pomočjo helikopterja SV prepeljali v dolino, kjer so ga predali pogrebni službi.

Ob 16.20 si je na poti proti Komni v občini Bohinj planinec zaradi padca poškodoval glavo. Gorski reševalci GRS Bohinj in Kranjska Gora so ga kraju dogodka oskrbeli in ga s pomočjo helikopterja SV prepeljali v nadaljnjo oskrbo v SB Jesenice.

Ob 20.49 je pri sestopu iz Stola, občina Žirovnica, planinec zašel iz poti. Reševalci GRS Radovljica so izgubljenega planinca našli ter ga nepoškodovanega pospremili v dolino.

Ob 11.27 so na Tominškovi poti proti Triglavu v občini Kranjska Gora policisti zaprosili za pomoč pri iskanju pogrešane osebe. Gorski reševalci GRS Mojstrana in Rateče s pomočjo helikopterja SV pregledala območje pod Tominškovo potjo do Triglava. Pogrešane osebe niso našli.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo sprva ponekod megleno, čez dan pa pretežno jasno. Popoldne bo na nebu le nekaj visoke koprenaste oblačnosti.
V četrtek bo povečini sončno, le v hribovitih zahodnih krajih se bo popoldne zmerno pooblačilo. Zjutraj bo po nižinah še nekaj megle, čez dan pa se bo krepil jugozahodni veter.
V petek bo še večinoma sončno, le v hribovitih zahodnih predelih bo postopno vse več oblačnosti. Pihal bo jugozahodni veter. Ponekod v zatišnih legah bo jutro še megleno.
V soboto bo na zahodu že padla kakšna kaplja dežja, drugod bo še deloma jasno. Še bo pihal jugozahodnik.

28.09.2016

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije