Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Izberite najboljši šport

Večer v nedeljo, fit: … za svoje zdravje. Pri nobenem od Forbesovih predlogov ne porabite manj kot 300 kalorij v pol ure

Vsekakor pa se oprimite dejavnosti, v kateri boste uživali.
Za zdravje našega organizma so potrebni uravnotežena vadba in športi, pri katerih je aktivno celo telo, od srca in pljuč do mišic. Že ptice čivkajo, da se mora človek, če želi biti popolnoma zdrav, gibati, ukvarjati športom ter uživati zdravo in uravnoteženo prehrano. Vsak si sam izbira šport, ki se ga bo lotil in v katerem bo užival.
Na primer četudi dviganje uteži v telovadnici veča vašo mišično maso, je nekomu, ki ves dan sedi v pisarni, morda bolj všeč kateri od ekipnih športov, pri katerem bo v eni uri razmigal čisto vse mišice. Tek dela čudeže za kardiovaskularni sistem in dihala, vendar zanemarja mišičje zgornjega dela telesa, lahko pa se tudi poškodujejo sklepi.

Mi vam ob pomoči Forbesa predlagamo vaje in športe, ki pomagajo vašemu celemu telesu in izboljšajo vaše zdravje ne le kratkoročno, ampak tudi na dolge proge.

Skvoš
Tenisu podobna igra, pri kateri se žogica odbija od stene, je odličen način, da razgibate celo telo ...

Veslanje
Veslanje dela čudeže za srce in dihala ter mišice in vzdržljivost ...

Alpinizem
Alpinizem je anaerobna vadba, od vas zahteva eksplozivnost, da skočite z ene izbokline na steni na drugo. Takšno gibanje posebej ne koristi vašemu srcu, odvisno od moči, vzdržljivosti in fleksibilnosti. Zaradi stalnega raztegovanja in krčenja udov imajo alpinisti dolge in tanke mišice. Z vzpenjanjem po stenah v 30 minutah pokurite približno 475 kalorij.

Plavanje
Plavanje je eden najboljših načinov, da aktivirate celo telo, krvožilni sistem in dihala. Da bi dosegli največji učinek, je treba tehniko izvajati pravilno, če pa ste šele na začetku, tempa zaradi pomanjkanje kondicije zelo verjetno ne boste zdržali. Trenerji zato predlagajo, da plavate po dve dolžini bazena, med serijami pa si privoščite odmor, da pridete do zraka. S plavanjem potrošite 345 kalorij v pol ure.

Košarka
Med igranjem košarke aktivno uporabljate vse segmente vašega telesa ...

Kolesarjenje 
Premikanje pedalov je izvrstna aerobna vaja, ima zelo ugoden vpliv na kardiovaskularni sistem in na telesno postavo ter mišični tonus. Čeprav je tveganje za poškodbe pri kolesarjenju zelo nizko, bi morali biti ljudje previdni, ko kolesarijo zunaj. Priporočamo, da kolesarite po označenih kolesarskih stezah in nosite zaščitno čelado. Če ste se odločili avtomobil zamenjati s kolesom, pa vedite, da lahko v pol ure porabite 431 kalorij.

Tek
Tek je aerobna vadba, ki je odlična za pridobivanje kondicije ter krepitev nog in trebušne stene. Če se želite znebiti kilogramov, je to idealna aktivnost za vas. Ker pri teku zanemarjate zgornji del telesa, strokovnjaki priporočajo, da se ukvarjate še s kakšno aktivnostjo, kot sta na primer plavanje ali dviganje uteži. Možne so enake poškodbe kot pri košarki. Med polurnim tekom izgubite 431 kalorij. 
(Več v tiskani izdaji Večera v nedeljo)

Vecer.si 25.09.2016
Izberite najboljši šport za svoje zdravje

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije