Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 12.09.16

GRS v sedmih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 8.24 si je pri Kocbekovem domu na Korošici v občini Luče planinec poškodoval nogo. Posredoval je helikopter policije z dežurno ekipo GRS iz Brnika, ki so poškodovanega oskrbeli in odpeljali v UKC Ljubljana. V pripravljenosti so bili tudi gorski reševalci GRS Celje.

Ob 15.05 je na Krofički v občini Solčava omagala planinka. Posredovali je helikopter policije in dežurna reševalca GRS iz Brnika, ki so onemoglo osebo in še eno planinko dvignili v helikopter in prepeljali v Logarsko dolino.

Ob 16.10 si je pod steno Šit nad Tamarjem v občini Kranjska Gora planinka zlomila gleženj. Reševalci GRS Rateče so planinko oskrbeli. Helikopter policije je poškodovano planinko s posadko GRS na Brniku prepeljal v SB Jesenice.

Ob 21.35 se je pri sestopu iz Vodnikovega doma proti Rudnem polju, občina Bohinj, izgubil planinec. Gorski reševalci GRS Bohinj so izgubljenega planinca našli nepoškodovanega ter ga pospremili v dolino.

Ob 13.44 se je v Stari Fužini, občina Bohinj, jadralni padalec zaradi težav pri pristajanju padel in se huje poškodoval. Posredovali so gorski reševalci GRS Bohinj in Dežurna ekipa GRS na Brniku, ki so padalca oskrbeli in ga s helikopterjem policije prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 8.02 je iz Staničevega doma, občina Kranjska Gora, helikopter policije z ekipo GRS na Brniku prepeljal obolelega planinca v SB Jesenice. Do prihoda helikopterja so planinca oskrbeli gorski reševalci GRS Mojstrana.

Ob 16.08 je v Jarškem domu na Mali planini, občina Kamnik, onemogla planinka izgubila zavest. Posredovali so gorski reševalci GRS Kamnik in helikopter letalske enote policije z dežurno ekipo GRS iz Brnika, ki so onemoglo planinko oskrbeli na kraju dogodka, jo prepeljali v Kamnik, kjer so jo prevzeli reševalci NMP ZD Kamnik in jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Čez dan bodo lahko nastale posamezne plohe. Na Primorskem bo pihala šibka burja.
V torek bo pretežno jasno. Možnost popoldanskih ploh bo majhna. Pihal bo šibek vzhodni veter, na Primorskem šibka burja.
V sredo bo pretežno jasno, popoldne bodo lahko nastale posamezne plohe.
V četrtek bo sončno, več oblačnosti bo v zahodnih krajih.

12.09.2016

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije