Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 03.09.16

GRS v treh akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 15.17 je pri Vodnikovem domu na Velem polju v občini Bohinj obstal avstrijski planinec s poškodovanim gležnjem in ni mogel nadaljevati poti. Oskrbeli so ga reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa za reševanje v gorah. Helikopter Slovenske vojske ga je prepeljal v SB Jesenice.

Ob 6.27 so reševalci GRS Bohinj in helikopter SV z dežurno ekipo za reševanje v gorah odšli v iskanje že več dni pogrešane osebe na širšem območju Velega polja z bližnjimi vrhovi in potmi. Pogrešane osebe niso našli.

Tekom dneva reševalci GRS Bovec in gasilci PGD Bovec odstranjevali posledice letalske nesreče na bovškem. Gasilci so z tehničnim posegom izvlekli tri ponesrečene iz letala in letalo razrezali na tri dele, ki jih je helikopter SV prepeljal v dolino. Gorski reševalci GRS Bovec so sodelovali pri transportu ljudi in opreme na kraj nesreče, kot tudi pri transportu ponesrečencev in razbitin letala v dolino.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo večinoma sončno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne v hribovitem svetu ni izključena kakšna kratkotrajna ploha.
V nedeljo bo dopoldne razmeroma sončno, popoldne pa bo od zahoda oblačnost naraščala. V severozahodni Sloveniji se bodo popoldne začele pojavljati padavine, deloma nevihte, ki se bodo v noči na ponedeljek razširile proti jugovzhodu.
V ponedeljek bo sprva oblačno in deževno. Hladneje bo, zapihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Sredi dneva bo dež ponehal, popoldne se bo od zahoda delno razjasnilo.
V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine. Še bo vetrovno.

03.09.2016

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije