Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 01.09.16

GRS v šestih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 12.05 si je na poti s Triglava pri studencu čez Prag, občina Kranjska Gora, nemška državljanka poškodovala nogo. Helikopter Slovenske vojske je dežurno ekipo za reševanje v gorah in reševalce GRS Mojstrana prepeljal do poškodovane. Poškodovano planinko so prepeljali v SB Jesenice.

Ob 19.16 si je na Smokuškem vrhu v občini Žirovnica planinec zlomil nogo. Gorski reševalci GRS Radovljica so planinca oskrbeli in ga prenesli do ceste, kjer so ga predali reševalcem NMP Jesenice v nadaljnjo oskrbo.

Ob 19.26 si je pri sestopu čez Komarčo v občini Bohinj planinec poškodoval glavo. Gorski reševalci postaje GRS Bohinj so planinca oskrbeli na kraju dogodka. Dežurna ekipa GRS na letališču Brnik je z helikopterjem Slovenske vojske planinca prepeljala v SB Jesenice.

Ob 20.35 so iz Male Pišnice v občini Kranjska Gora gorski reševalci GRS Kranjska Gora v dolino pospremili dva onemogla tuja državljana, ki sta se izgubila.

Ob 20.47 so na Komarči, občina Bohinj, gorski reševalci postaje GRS Bohinj našli dva omagana planinca, ki nista več mogla nadaljevati poti v dolino. Reševalci so oba planinca oskrbeli in pospremili v dolino.

Ob 8.05 se je na območju naselja Begunje na Gorenjskem, občina Radovljica, nadaljevala iskalna akcija pogrešane osebe. Posredovali so gasilci PGD Begunje na Gorenjskem, gorski reševalci GRS Radovljica, vodniki reševalnih psov ZRPS Gorenjska in KZS - SIP Skupina 4 - ERP za območje Gorenjske. Osebe niso našli. Z iskanjem bodo nadaljevali 1. septembra 2016.

Predviden razvoj vremena

V četrtek dopoldne bo pretežno jasno. Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v severozahodni Sloveniji bodo posamezne plohe ali nevihte. V petek bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. V soboto in nedeljo bo pretežno jasno z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. Še nekoliko topleje bo. V nedeljo proti večeru se bo od zahoda začelo oblačiti in v severozahodni Sloveniji se bodo zvečer začele pojavljati padavine, deloma nevihte, ki se bodo v noči na ponedeljek širile proti vzhodu.

01.09.2016

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije