Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

»Le« ene stopničke

Večer, Šport - Anja Poznič: V Italiji Janja Garnbret spet na stopničkah, na petem mestu Markovičeva

V soboto je v italijanskem Arcu potekala peta tekma svetovnega pokala v težavnostnem plezanju, Slovenci pa so tokrat iztržili manj, kot je bil že običaj v tej sezoni - vsaj ena zmaga. Se je pa po treh zmagah in petem mestu spet vrnila na stopničke 17-letna Janja Garnbret, ki je bila tretja. Peta je bila Mina Markovič, ki je drugič (prvič leta 2013) prejela nagrado Arco rock legend za najboljše tekmovalne dosežke v pretekli sezoni. Prvič letos je slavila Belgijka Anak Verhoeven, druga je bila Južna Korejka Jain Kim.
Druge slovenske predstavnice so bile manj uspešne. Tjaša Kalan je bila v polfinalu 22., Rebeka Kamin 23. Veronika Meke je s 37. mestom obstala v kvalifikacijah. V skupnem seštevku svetovnega pokala ostaja vodilna Janja Garnbret (416 točk). Pred najbližjo zasledovalko Anak Verhoeven ima 61 točk prednosti, tretja je Jain Kim (zaostanek 86), ki letos še ni zmagala, peta Mina Markovič (216).
V finalu moške konkurence je tik pod odrom za zmagovalce, po treh zaporednih zmagah, pristal Domen Škoflic. Prepričljivo je tokrat slavil Francoz Romain Desgranges, drugi je bil Avstrijec Jakob Schubert in tretji Rus Dmitrii Fakiryanov. Od Slovencev so še nastopili Urban Primožič, ki je polfinale končal na 12. mestu, Martin Bergant je bil 18., Milan Preskar pa je končal v kvalifikacijah in osvojil 35. Radovljičan Škoflic (380 točk) ostaja trdno vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti. Pred drugim Schubertom ima 68 točk prednosti, pred Desgrangesom še 22 točk več. V prvi deseterici je še Urban Primožič (228).
Plezalci se bodo od 14. do 18. septembra merili na svetovnem prvenstvu v Parizu. Oktobra sledita tekmi svetovnega pokala na Kitajskem in novembra še preizkušnja v Kranju.

Anja Poznič

Vecer.si 29.08.2016

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije