Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 28.08.16

GRS v šestih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 14.47 se je na pastirski poti na Okrešelj, občina Solčava, zaplezala skupina planincev, dve odrasli osebi in dva otroka. Posredovali so člani GRS Celje, ki so planince poiskali in jih nato varno pospremili v dolino. Nihče od udeleženih ni bil poškodovan.

Ob 12.46 so na Slatniku, občina Železniki, gorski reševalci GRS Škofja Loka oskrbeli obolelo planinko in jo klasično prenesli do ceste, kjer so jo prevzeli reševalci NMP Škofja loka in odpeljali v nadaljnjo oskrbo.

Ob 13.46 je v Domu Valentina Staniča, občina Kranjska Gora, obolela oseba potrebovala pomoč. Gorski reševalci GRS Mojstrana so bili v dolini v pripravljenosti, dežurna ekipa GRS Brnik pa je oskrbela obolelo osebo in jo s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala v SB Jesenice.

Ob 14.15 so na Zabreški planini, občina Žirovnica, gorski reševalci GRS Radovljica nudili oskrbo poškodovanemu planincu, ga prenesli do vozila ter prepeljali v dolino, kjer so ga prevzeli domači.

Ob 11.19 se je pod vrhom Mangarta, občina Bovec, poškodoval planinec. Poškodovanca je dežurna ekipa GRS s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala v Log pod Mangartom. Reševalci GRS Bovec so poškodovanca prepeljali do Bovca, kjer ga je prevzela ekipa NMP Tolmin.

Ob 12.27 se je pod vrhom Krna, občina Kobarid, poškodoval planinec. Aktivirana je bila enota GRS Tolmin in dežurna ekipa GRS z Brnika s helikopterjem Slovenske vojske. Poškodovancu je bila nudena prva pomoč na kraju nesreče, nato pa je bil s helikopterjem prepeljan v jeseniško bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla.
V ponedeljek bo sprva pretežno jasno z jutranjo meglo po nižinah. Čez dan bo povečini sončno in vroče. Predvsem v severni polovici države se bodo popoldne pričele pojavljati posamezne nevihte, ki se bodo v noči na torek prehodno razširile nad vso državo.
V torek bo ob morju delno jasno s šibko burjo in povečini suho. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo posamezne plohe in nevihte.
V sredo bo na Primorskem pretežno jasno s šibko burjo. Tudi drugod se bo postopno razjasnilo.

27.08.2016

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije