Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Izleti, obvestila - 28.08.16

Večer, Izleti - fit: PD Miklavž na Dravskem polju

PD Miklavž
3. september
: Vogel. Izlet vodi Stojan Ekart, 031 457 328, ki prijave sprejema do 1. septembra.
4. in 5. september: Plave-Zavetišče na Koradi-Plave in Železna vrata-Stjenkova koča na Trstelju-Železna vrata. Izlet vodi Franc Kocbek, 031 644 531, ki prijave sprejema do 3. 9.
7. in 8. september: Zgornje Jezersko-Češka koča na Spodnjih Ravneh-Vrata-Zgornje Jezersko-Goli vrh-Zgornje Jezersko (za planinske veterane društva in druge planinske pohodnike). Izlet vodi Darinka Kocbek, 031 522 573, ki prijave sprejema do 5. 9.

Juriš na Vršič - kolesarski vzpon
Prva septembrska sobota se bliža in z njo že tradicionalno najbolj klasični od domačih rekreativnih kolesarskih vzponov - Juriš na Vršič. Tretjega septembra bo na vrsti 38. izvedba preizkušnje na 13 km dolgi trasi z 801 metrom vzpona. Enajst kilometrov od tega je tekmovalnih z merjenjem časa, od hotela Lek v Kranjski Gori do vrha prelaza Vršič na višini 1611 metrov nad morjem. Največje slovenske rekreativne kolesarske prireditve, maraton Franja BTC City, Alpe Scott in Juriš na Vršič, sestavljajo tudi točkovanje za pokal Schneekoppe, ki se zaključi prav na Vršiču.

Maraton dogodkov na Pohorju
Športno prireditev Trail Maraton Pohorje organizira ruško društvo Aktivni smo, ki bo tudi letos s pomočjo prostovoljcev izpeljalo mednarodni športno-turistični dogodek, ki je k prijavi privabil že blizu 400 udeležencev iz 15 držav, celo iz Nove Zelandije. Po lanski uspešno izpeljani prireditvi, ki je ponudila zanimive, razgibane in različno dolge poti, je bila nadgradnja z gorsko kolesarsko prireditvijo logična posledica. Tako bo to nedeljo rekreativni gorskokolesarski Bike maraton Pohorje s 37- in 65-kilometrsko progo. Pomemben del prireditve tudi letos ostaja dobrodelnost, saj bodo organizatorji izkupiček, zbran s humanitarnimi aktivnostmi, namenili za šolsko prehrano otrok iz socialno šibkih družin. Ob športnih prireditvah za odrasle in otroke pa bodo slednji prišli na račun z animacijami in delavnicami na glavnem prireditvenem prostoru parkirišča Kmetijske zadruge Ruše, kjer bosta tudi start in cilj vseh športnih aktivnosti.
 

Vecer.si 28.08.2016

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije