Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na Devinskih stenah

Primorske novice: ... domuje največja sova na svetu

Na Devinskih stenah domuje največja sova na svetu - velika uharica (Bubo bubo). Ko razpre krila, meri v širino več kot meter in pol. Prehranjuje se z manjšimi sesalci, plenilci (kot npr. kune in mlade lisice) pa tudi s pticami. Lovi na odprtih krajinah v bližini svojega gnezdišča.

TRST ► Na državni in evropski ravni zaščitena nočna ujeda je izbrala Deželni naravni rezervat Devinskih sten, da bi se tu razmnoževala in gnezdila, poroča Primorski dnevnik. Leta 1992 so na tem območju že zabeležili občasno prisotnost nočno aktivnega plenilca. Med koncem julija in začetkom avgusta pa so se v devinskem naravnem rezervatu po daljšem obdobju opazovanja prepričali, da je tu nastanjenih več primerkov velike uharice. Večkrat so slišali glasove mladičev, ki so starše prosili za hrano. Nadzorovanje območja so strokovnjaki naravnega rezervata Devinskih sten izvajali v sodelovanju z Miramarskim rezervatom

Dokončni dokaz o prisotnosti velike uharice je v ponedeljek, 22. avgusta, dal odgovorni ornitolog opazovalne akcije Paolo Utmar, ki je mlajšega samca uspel ujeti v fotografski objektiv, še dodaja časnik.

Spletno uredništvo

 

  26.08.2016

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije