Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 27.08.16

GRS v šestih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 9.40 si je pri Triglavskem domu na Kredarici, občina Kranjska Gora, planinka poškodovala nogi in zaradi bolečin v kolenih ni mogla sama sestopiti. Gorski reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRS na Brniku so poškodovano planinko oskrbeli, helikopter Slovenske vojske pa jo je prepeljal v SB Jesenice.

Ob 19.20 so na pobočju Ciprnika, občina Kranjska Gora, tuji planinci zašli s poti. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora in dežurna ekipa GRS Brnik so osebo, ki je bila lažje poškodovana na kraju oskrbeli ter jo skupaj s šestimi nepoškodovanimi osebami s pomočjo helikopterja Slovenske vojske prepeljali v dolino.

Ob 19.45 se je na poti z Lepene proti Krnskim jezerom, občina Bovec, planinec poškodoval pri padcu. Ekipa GRS Bovec je poškodovanega oskrbela na kraju nesreče ter ga z nosili prenesla v dolino, kjer ga je predala v oskrbo ekipi NMP Tolmin.

Ob 18.54 je na poti med Dolenjimi Novaki in Planinsko kočo na Ermanovcu pohodnika obšla slabost. Oskrbela ga je ekipa NMP ZD Idrija in ga prepeljala na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Posredovanje reševalcev postaje GRS Tolmin ni bilo potrebno.

Ob 9.23 sta v Gradnikovi ulici v Idriji reševalca postaje GRS Tolmin, skupina Idrija, s težko dostopnega terena, kjer je v ponedeljek padel občan, pobrala izgubljene osebne stvari in jih predala policiji.

Ob 14.13 so pri naselju Avče, občina Kanal, reševalci postaje GRS Tolmin z vrvno tehniko iz strme globeli dvignili truplo preminule osebe. Prevzeli sta ga policija in komunalna služba.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo pretežno jasno. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla.
V nedeljo bo jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla.
V ponedeljek bo sprva pretežno jasno z jutranjo meglo po nižinah. Čez dan bo večinoma sončno in vroče, predvsem v severni polovici države pa bo popoldne že nastala kakšna ploha ali nevihta.

27.08.2016

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije