Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 25.08.16

GRS v šestih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 19.33 si je na poti iz Studorskega prevala proti Vodnikovi koči, občina Bohinj, planinec poškodoval koleno. Poškodovanega planinca so na kraju oskrbeli gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS Brnik ter ga s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali v Bolnico Jesenice v nadaljnjo oskrbo.

Ob 7.42 si je na Doliču, občina Bovec, planinka poškodovala koleno in ni mogla sestopiti v dolino. Posredovali so gorski reševalci GRS Bovec in reševalci dežurne ekipe GRS na Brniku s helikopterjem Slovenske vojske, ki so poškodovanko prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Ob 14.49 je planinka na poti iz Luknje proti Zadnjici, občina Bovec, padla in se poškodovala. Člani GRS Bovec so planinko oskrbeli na kraju nesreče in jo prenesli do mesta, kjer so jo prevzeli člani dežurne ekipe GRS na Brniku in jo z helikopterjem Slovenske vojske odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Ob 16.33 je nad Doljami, občina Tolmin, jadralni padalec nepoškodovan pristal na drevesu. Posredovali so reševalci GRS Tolmin, ki so jadralnega padalca in padalo rešili z drevesa.

Ob 13.06 se je na Tisovem Vrhu, občina Idrija, zgodila gozdarska nesreča v kateri se je gozdar huje poškodoval. Gasilci PGD Idrija in člani GRS Tolmin so nudili pomoč idrijskim reševalcem pri prenosu ponesrečenca iz gozda do mesta, kjer so ga prevzeli člani dežurne ekipe GRS na Brniku in ga z helikopterjem odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Ob 15.55 se je med sečnjo lesa na področju med Ročinjem in Kambreškim v občini Kanal občan poškodoval nogo. Zaradi nedostopnega terena so posredovali reševalci GRS Tolmin, ki so ponesrečenca oskrbeli na kraju nesreče in ga prepeljali v Ročinj, kjer so ga reševalci NMP Nova Gorica prevzeli in ga z reševalnim vozilom prepeljali v šempetrsko bolnišnico

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo pretežno jasno, predvsem v jugovzhodni Sloveniji občasno zmerno oblačno. Na Primorskem bo pihala šibka burja, drugod veter vzhodnih smeri.
V petek bo pretežno jasno, predvsem v Vipavski dolini in na Krasu bo še pihala šibka burja.
V soboto in nedeljo bo pretežno jasno. Zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla.

25.08.2016

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije