Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 31.07.16

GRS v sedmih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 11.23 je pod Klemenčo Jamo, občina Solčava, padel planinec in si poškodoval nogo. Reševalci GRS Celje so poškodovanega oskrbeli na kraju nesreče in ga prenesli do reševalnega vozila s katerim je bil prepeljan v SB Celje.

Ob 10.17 je v severni steni Dolgega hrbta, občina Jezersko, pri plezanju zdrsnil plezalec. Reševalci GRS Jezersko in dežurna ekipa za reševanje v gorah so ob pomoči helikopterja Slovenske vojske na kraju dogodka oskrbeli poškodovanega plezalca in ga prepeljali v nadaljnjo oskrbo v SB Jesenice.

Ob 12.16 si je planinka pri sestopu s Košutnikovega turna nad Jelendolom, občina Tržič, poškodovala nogo. Reševalci GRS Tržič so poškodovano planinko oskrbeli, helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe za reševanje v gorah pa jo je prepeljal v SB Jesenice.

Ob 19.31 se je pri padcu s poti pod Koroško Rinko v občini Jezersko smrtno poškodovala planinka. Dežurna ekipa za reševanje v gorah je ponesrečeno planinko ob pomoči helikopterja SV našla. Prepeljali so jo v dolino in predali pogrebni službi.

Ob 10.01 se je na poti proti zavetišču Pod Špičko, občina Bovec, poškodovala tuja pohodnica. Reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa za reševanke v gorah so ob pomoči helikopterja SV poškodovano pohodnico odpeljali v SB Jesenice.

Ob 19.15 so na območju Raduhe, občina Črna na Koroškem, posredovali reševalci GRS Koroške, ki so nudili pomoč rahlo poškodovani planinki pri sestopu ter jo prepeljali do njenega vozila.

Ob 3.27 se je na območju Tolminskih Ravn v občini Tolmin v jami Primadona na globini okoli 200 metrov poškodoval angleški jamar. Reševalci JRS Tolmin, Sežana, Postojna, Ljubljana, Kranj, Novo mesto in pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Ljubljanske regije ter reševalci GRS Tolmin so podhlajenega in poškodovanega 31. 7. 2016 ob 2.35 izvlekli iz jame, helikopter SV pa ga je prepeljal v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo večinoma sončno, popoldne in zvečer so v severni Sloveniji možne posamezne nevihte. Pihal bo jugozahodni veter. Ponoči in zjutraj bodo krajevne padavine z nevihtami zajele večji del države.
V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostim dežjem, vmes bodo tudi nevihte. Popoldne se bo od zahoda postopno jasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja.
V torek in sredo bo večinoma sončno in spet topleje. V torek zjutraj bo po nekaterih kotlinah kratkotrajna megla.

31.07.2016

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ | sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije