Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Nesrečni jamar

30.07.2016 13:52


Fotografija je simbolična. Foto: arhiv

sobota, 30. julij 2016, ob 14:34, Franci Savenc, ogledov: 1032

Slovenske novice - STA: ... je padel, skalovje pa nanj / Reševanje bo trajalo še dolgo

TOLMIN – V jami Primadona na Tolminskem se je poškodoval 20-letni angleški jamar, ki je bil v skupini štirih angleških jamarjev. Dva med njimi sta poskušala preplezati kamin na globini 200 metrov, med plezanjem se je odkrušil oprimek, pri čemer je en jamar padel okoli tri metre globoko na trebuh in obraz, odlomljeni kos skale pa mu je padel na hrbet. Zdravniška ekipa jamarske reševalne službe sumi, da si je nesrečni jamar poškodoval hrbtenico.

Reševanje bo trajalo več ur

V reševanju posreduje 41 jamarskih reševalcev iz jamarskih reševalnih centrov Tolmin, Sežana, Postojna, Ljubljana, Kranj in pripadniki državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi (NUS) ljubljanske regije. Jamarskim reševalcem je v pomoč helikopter SV, v pripravljenosti pa so tudi reševalci gorske reševalne službe iz Tolmina. Jama ima številne ožine, zato je pri reševanju navzoča tudi državna enota za varstvo pred NUS. Preden bodo na nosilih izvlekli ponesrečenega jamarja, bodo morali del rova zavarovati pred podorom.
Walter Zakrajšek, vodja jamarske reševalne službe, je povedal, da bo reševanje zaradi večjega števila ožin trajalo več ur.

Oznake: JAM
eXTReMe Tracker