Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 03.07.16

GRS v štirih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 11.31 je med Kamniškim sedlom in Tursko goro v Logarski Dolini v občina Solčava planinka zašla s poti. Reševalci GRS Celje so ji nudili pomoč pri sestopu.

Ob 16.21 je pri plezanju v severni Triglavski steni v občini Kranjska Gora padel alpinist zaradi odlomljene skale. Dežurna ekipa GRS na Brniku ga je na kraju oskrbela in ga s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala v nadaljnjo oskrbo v SB Jesenice.

Ob 14.23 je na Zelenem robu na Veliki planini v občini Kamnik planinko obšla slabost. Posredovali so gorski reševalci GRS Kamnik, ki so planinko prepeljali nekaj kilometrov do reševalcev NMP RP Kamnik, ki so jo planinko odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 13.33 je na območju Kobale v občini Tolmin zasilno pristal zmajar in obtičal na drevesu. Reševalci GRS Tolmin so ga varno spravili z drevesa in pospremili v dolino.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo dopoldne bo oblačno z občasnimi padavinami, predvsem na Primorskem bodo še posamezne nevihte. Več padavin bo v zahodni in severozahodni Sloveniji, na severovzhodu pa bo le zjutraj nekaj ploh. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem večinoma šibka burja. Padavine bodo popoldne marsikje že ponehale, predvsem na severozahodu pa se bodo pojavljale do večera. Ponoči se bo jasnilo, zjutraj bo po nekaterih kotlinah kratkotrajna megla.
V ponedeljek bo pretežno jasno. Burja na Primorskem bo postopno ponehala.
V torek bo pretežno jasno in še nekoliko topleje.
V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma nevihtami. Ob morju bo večinoma suho. Do večera bodo padavine ponehale. Prehodno se bo v notranjosti Slovenije spet nekoliko ohladilo.

03.07.2016

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ | sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27658

Informacije

Informacije