Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 01.07.16

Iskalno akcijo drugega pogrešanega bodo še nadaljevali - Z drevesa sneli le padalo
Predviden razvoj vremena

Ob 18.48 sta na področju Mangarta v občini Bovec zašla dva tuja planinca. Pohodnico so v večernih urah našli nepoškodovano, za spremljevalcem pa je bila sprožena iskalna akcija. Po preverjanju podatkov s strani policije in GRS Bovec so se člani GRS Bovec ob 22.00 odpravili na pregled področja med kočo na Mangartu in italijansko smerjo. Dvanajst reševalcev GRS Bovec je dne 1. 7. 2016 ob 3.15 začasno prekinilo z iskanjem pogrešanega. Z iskalno akcijo bodo nadaljevali v jutranjih urah.

Ob 14.10 je bilo pod Sinjim vrhom, občina Ajdovščina, na drevesu opaženo jadralno padalo. Posredovali so člani GRS Tolmin-skupina Ajdovščina, ki so z drevesa sneli jadralno padalo in pregledali okolico, če se morda kje nahaja tudi padalec. Kasneje je bilo ugotovljeno, da je jadralni padalec na drevesu pristal že prejšnji dan in nato sam sestopil ter poiskal zdravniško pomoč.

Predviden razvoj vremena

V petek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Sredi dneva bo nastalo nekaj krajevnih ploh ali neviht, ki bodo pozno popoldne povsod ponehale. Največ sonca bo ob morju. Zvečer in ponoči bo pretežno jasno. V soboto bo večinoma sončno. Popoldne bodo možne le posamezne vročinske nevihte. Prehodno bo zapihal jugozahodni veter. V nedeljo bo oblačno z občasnimi padavinami, predvsem na Primorskem tudi nevihtami. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Osvežilo se bo. Popoldne bo dež ponehal, do večera se bo delno zjasnilo. V ponedeljek bo pretežno jasno. Zjutraj bo ponekod po kotlinah kratkotrajna megla.

01.07.2016

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ | sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije