Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Velika iskalna akcija

Slovenske novice: ... na Bledu, on pa že doma - Iskali so ga celo noč, on pa se je odpeljal na Madžarsko. Večer

BLED – Včeraj popoldne se je trojica madžarskih turistov odpravila na priljubljeno razgledniško točko Osojnica nad Bledom. Ko so se z lahko pristopnega grička vrnili v dolino, je eden od njih odšel v trgovino, druga dva pa sta čakala zunaj. »Eden od dvojice je šel v grmovje opravit malo potrebo,« nam je povedal načelnik postaje GRS Radovljica Toni Smolej.

Ko se je Madžar, ki je bil v trgovini, vrnil do avtomobila, tistega iz grmovja ni in ni bilo. Potem sta ga fanta iskala sama, pretaknila pol Bleda, vključno z vsemi grmovji, kar jih je, a kolega se je vdrl v zemljo. Ker nista več vedela, kaj bi storila, sta se odpravila na policijo in sprožila iskalno akcijo. Reševalci postaje GRS Radovljica, gasilci PGD Bled, Bled-Rečica in Mlino ter policisti so šli v iskalno akcijo, hkrati so uporabili pomoč iz zraka, kajti Bled je preletaval policijski helikopter in iskal pogrešanega iz zraka.

»Akcija je bila ob eni uri prekinjena, malo smo se oddahnili nato pa nadaljevali iskanje,« je razložil načelnik Smolej. »Ob 4.30 pa sta Madžara, ki sta bila z nami, prejela klic kolega, ki je bil že doma. Povedal jima je, da se je počutil slabo, zato se je usedel na avtobus in se odpeljal na Madžarsko. Kot sta nam njegova kolega povedala, naj bi imel težave psihične narave, zato se je to tudi zgodilo.«


Pogrešanega planinca iskali na Bledu, našli ga na Madžarskem

Večer, Kronika: V četrtek zvečer je na območju Male in Velike Osojnice stekla iskalna akcija za pogrešanim planincem.
V akciji, ki je potekala na širšem območju, so sodelovali gorski reševalci, gasilci in letalska policijska enota s helikopterjem. A pogrešanega planinca so danes zjutraj našli na njegovem domu na Madžarskem.
Reševalci gorske reševalne službe Radovljica, prostovoljni gasilci iz PGD Bled, Bled - Rečica in Mlino so preiskali tudi pot okoli Blejskega jezera in pot iz Velike Zake do Bohinjske Bele, vendar se je izkazalo, da je planinec odšel že domov, piše v dnevnem biltenu republiškega centra za obveščanje. (sta)
 

24.06.201610:15 

Fotografija je simbolična. Foto: Jože Suhadolnik/Delo


 Vecer.si 24.06.2016

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27666

Informacije

Informacije