Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 24.06.16

GRS v treh akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 12.33 je v severni steni Prisojnika, občina Kranjska Gora, zaradi odlomljenega oprijemala na zelo zahtevni zavarovani poti obtičal tuji alpinist. Reševalci Postaje GRS Kranjska Gora so ga s pomočjo helikopterja Slovenske vojske nepoškodovanega prepeljali v dolino.

Ob 11.55 se je na poti na Vršič, občina Bovec, poškodoval planinec. Reševalci Postaje GRS Bovec so planinca prenesli do ceste, od koder so ga reševalci NMP Tolmin prepeljali na prelaz Vršič kjer so ga prevzeli avstrijski reševalci.

Ob 20.36 se je na območju Male in Velike Osojnice v občini Bled pod vodstvom policije pričela iskalna akcija pogrešane osebe. Reševalci Postaje GRS Radovljica, gasilci PGD Bled, Bled - Rečica in Mlino ter policisti in helikopter LPE so preiskali območje Velike in Male Osojnice, poti okoli Blejskega jezera in pot iz Velike Zake do Bohinjske Bele, vendar pogrešane osebe niso našli. Pogrešanega so 24. junija ob 4.30 našli na svojem domu na Madžarskem.

Predviden razvoj vremena

V petek bo pretežno jasno, predvsem v osrednji in deloma v jugovzhodni Sloveniji pa bo občasno zmerno oblačno. Popoldne in zvečer bodo nastale posamezne vročinske nevihte. Ponekod bo pihal veter vzhodnih smeri.
V soboto bo sprva delno jasno, v osrednji in jugovzhodni Sloveniji pa bo občasno nekaj več oblačnosti. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo krajevne nevihte, ki bodo sprva verjetnejše v zahodni polovici Slovenije proti večeru pa v vzhodnih krajih. krajevno bodo možni močnejši nalivi, toča in močnejši vetrovni sunki. Ob morju neviht ne pričakujemo.
V nedeljo bo še nekoliko več oblačnosti, predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne nevihte. Vročina bo popuščala.
V ponedeljek bo pretežno oblačno. Predvsem dopoldne bodo občasno še krajevne padavine, deloma plohe, na Primorskem tudi posamezne nevihte. Hladneje bo.

24.06.2016

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ | sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27658

Informacije

Informacije