Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Zeleniške špice


 

ponedeljek, 30. maj 2016, ob 05:28, Matej Kucler, ogledov: 2364

Izhodišče Jermanca, čez Repov kot do odcepa za Staničev vrh in naprej po grebenu Zeleniških špic do Najvišjega robu. Sestop čez Repov kot nazaj na izhodišče.

V nedeljo, 22. maja, v zgodnjih jutranjih urah preverim spletne kamere in napoved. Obetal se je krasen dan, in tako se odločim, da grem na greben Zeleniških špic.
Čeprav družbe nisem imel, je bilo plezanje v samoti in miru nadvse čudovito. Z avtom se zapeljem v Kamniško Bistrico in od tam do Jermance, kjer parkiram. Se opremim in se podam po markirani poti do razpotja v Klinu. Tam se usmerim desno čez Repov kot, kjer sledim dobro uhojeni stezi vse do tolmunov. Nad tolmuni se kmalu pojavi odcep za Staničev vrh. Po le krajšem spustu do potoka, kjer si dotočim vode in nadaljujem po grapi na Staničev vrh. Na vrhu si vzamem počitek, se okrepčam in nekaj malega pojem.
Nato pa se pripravim za plezanje s Staničevega vrha. Skala je kompaktna, oprimki so super in tako je bilo tudi v nadaljevanju grebena. Na grebenu sem bil popolnoma sam, tudi ni bilo vidt, da bi kdo pred ali za mano plezal. In tako je bilo vse do najvišjega Robu Zeleniških špic. Na koncu si privoščim še daljši počitek.

Po počitku se začnem spuščat s Srebrnega sedla čez Repov kot, kjer pa si kmalu nataknem dereze. Nižje je bilo že bolje in kmalu sem dereze snel ter se vrnil nazaj do Jermance. Krasen greben!

 

eXTReMe Tracker